Weerbericht:
In het noordoosten eerst regen, elders opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 23 km

Motoren gestolen tijdens proefritjes

Toegevoegd: 04-04-2009, 10.28 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie doet onderzoek naar de diefstallen van twee te koop staande motoren. De motorfietsen werden weggenomen door een 'geïnteresseerde' die een proefritje maakte naar aanleiding van een internetadvertentie.
 
Een 44-jarige man uit Kapelle had onlangs zijn grijze BMW R 1150 GS online gezet. Vrijdagmiddag kwam rond 13.00 uur een geïnteresseerde man naar de motor kijken.


Hij toonde interesse en vertrok voor een proefritje. Dat ritje duurde wel erg lang: de motor is nog steeds niet terug. De eigenaar heeft aangifte gedaan van verduistering. De motor heeft het kenteken MG-LL-01.

 
Eenzelfde zaak deed zich gisteravond rond 18.00 uur voor in Kloosterzande. Ook hier reageerde een vermeende geïnteresseerde op een advertentie op internet. De 'klant' van een 53-jarige inwoner van Kloosterzande maakte eveneens een proefrit op diens motorfiets, maar ook deze motor is niet teruggebracht. Het gaat hier om een BMW K1200 RS in de kleur geel en voorzien van het kenteken MT-TF-46.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (5-4-2009 om 00:43)
Ben zelf motorrijder, maar op mijn motor komt een koper niet te zitten voordat hij die betaald heeft (kan altijd weer terugggeven worden) of aan mij een behoorlijke borg betaald heeft of een degelijk onderpand heeft verstrekt. Heb al enkele motoren op die voorwaarde verkocht zonder problemen.
Anoniem (4-4-2009 om 19:31)
Dat paspoort of idkaart maakt niks uit om dat te houden, want je gaat naar de politie en doet aangifte van verlies en je kan weer om n nieuwe.. ik vind het idioot dat je zo met andermans spullen om durft te gaan
Joost (4-4-2009 om 17:59)
Heb hetzelfde ca. 15 jaar geleden meegemaakt met een motorscooter. Kwam na 2 jaar terug schade ongeveer H.fl. 2000. Verzekering gaf niet thuis en had ik maar geeft ook geen resultaat. Mensen wees toch voorzichtig, je kunt niemand meer vertrouwen!!
M (4-4-2009 om 16:07)
De man heeft zijn spullen achtergelaten, waarschijnlijk ook gestolen, het vertrouwen in de mensen neemt op deze manier niet toe.
Iemand (4-4-2009 om 15:52)
Mensen denken nog steeds iedereen te kunnen vertrouwen in 2009...
A. (4-4-2009 om 14:41)
Vraagprijs motor laten betalen als borg. Niet? Dan geen proefrit.
Cookie-instellingen beheren