Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Stroper aangehouden bij Grevelingenmeer

Toegevoegd: 17-05-2009, 12.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Visstroperijteam Zuid-Nederland heeft vrijdag bij het Grevelingenmeer een kreeftenstroper op heterdaad betrapt. Dat heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) zondagmiddag bekend gemaakt.

De verdachte, die de Belgische nationaliteit heeft, is verbaliseerd en zijn duikuitrusting die hij gebruikte voor het stropen is in beslag genomen. De 17 kreeften die hij al had gevangen zijn door het stroperijteam teruggezet in het Grevelingenmeer.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de AID, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), politie Zeeland en provincie Zeeland.

Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andries Jumelet (17-5-2009 om 13:21)
Een goede zaak die aanpak. Niet alleen de visstand maar ook de positie tegenover de legale vissers die belasting moeten betalen wordt door de stropers scheef getrokken. Nu de grootste stropers, de aalscholvers nog aanpakken. Dan gaan we echt voort op de goede weg. (Al stropen die geen kreeften).
Cookie-instellingen beheren