Weerbericht:
Vannacht opklaringen, overdag een enkele bui. Woensdag regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dronken automobilist houdt politie bezig

Toegevoegd: 17-05-2009, 22.35 uur
Door: Roland de Jong
CLINGE - De politie heeft zaterdagmiddag de handen vol gehad aan een dronken automobilist. Hij bedreigde een omstander en vluchtte weg.

In eerste instantie kwam er rond 16.30 uur een melding binnen dat er iemand was bedreigd in Hulst. Toen politieagenten het verhaal gingen aanhoren bleek dat een automobilist midden op de straat had staan plassen. Toen een omstander hier iets van zei werd de automobilist kwaad en bedreigde de omstander.

De man gaf het type auto en kleur door aan de agenten die de aangifte opnamen en onderweg kwamen zij de betreffende auto tegen. Na een korte achtervolging zagen zij de auto staan in de Gravenstraat in Clinge.

Helaas was de bestuurder niet bij zijn voertuig, maar na een korte zoektocht werd deze 37-jarige meneer uit de gemeente Hulst aangetroffen achter wat struiken in de Bisschoppendreef in Clinge.

Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft de man een ademanalyse gedaan en toen bleek dat hij bijna zeven keer teveel had gedronken. De man was beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingenomen door de agenten. Bij zijn verhoor erkende hij wel dat hij een paar biertjes had gedronken en onder invloed achter het stuur was gestapt, maar de bedreiging had hij niet geuit.

Uit onderzoek bleek dat de auto van de man niet verzekerd was. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Smeding (18-5-2009 om 10:50)
Nooit meer de mogelijk geven voor een rijbewijs te kunnen halen en alle kosten zelf laten betalen ongeacht de smoes die ze hebben zoals slechte jeugd gehad-ouders uit elkaar werkeloos geworden huisgeweld er zijn hulp instanties die je kunnen helpen
Francois (18-5-2009 om 10:33)
@Kees: Je zit er niet ver naast, 3x rijden zonder RB of verzekering is voertuig inbeslagnemen. Bij verzekering kan dat overigens direct al. (H)ovj beslist over terugave / vernietiging etc.
Breda (18-5-2009 om 09:52)
@Dima: Ik keur het ook niet goed wat deze man heeft gedaan. Maar 7x zo veel is niet zo raar. Je mag ongeveer 2 biertjes drinken volgens de nederlandse wetgeving. dus 7x zoveel kom je uit op 14. De gemiddelde student drinkt er op een donderdagavond nog meer..
Kees (18-5-2009 om 08:37)
Weer een zonder rijbewijs en dronken,hoeveel doden en gewonden moeten er nog vallen voordat de overheid[politie] een zero tolerance beleid gaan voeren. Geen rijbewijs/dronken dan auto/brommer etc. na 3x =100%plat,zonder discussie. De eerste 2 keer discussiepunt.
Dima (18-5-2009 om 07:18)
7 keer de toegestane hoeveel alcohol in het bloed?? Dat deze man nog leeft ....!! zo iemand heeft GEEN verstand en behoort dus niet aan het verkeer deel te nemen!! Alleen lopen is voor hem de optiie!!! een groot gevaar zijn zulke personen...voor zichzelf en ZEKER voor anderen!!
Francois (18-5-2009 om 00:01)
Simpele ziel, zonder verzekering rijden begint met 380 euro, moet de rest er nog bijkomen. En verdient.