Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daantje (4-12-2009 om 14:20)
Vreselijk! Natuurlijk, je moet zelf op je hond letten, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je als bestuurder ook op moet letten. Bij dieren en kinderen minder je vaart en let je extra goed op!!! Heel veel sterkte voor baasje en hond. Hoop dat alles goed komt met jullie!
M.H. (4-12-2009 om 13:35)
AAAh mn hart breekt. Wat zielig!!
Zoop (4-12-2009 om 13:01)
En trouwens, als ie daar niet voor stopt zal hij ook vast doorrijden als het een kind o.i.d. schept.. zeker weer zo'n zatlap of aso zonder rijbewijs die dan maar snel wegrijd omdat hij veelpleger is.... wat een tuig hebben we toch in nederland.... de politie(k) staat erbij en kijkt ernaar....
Zoop (4-12-2009 om 12:57)
Hondenliefhebster heeft wel een punt. Was iemands volle boodschappentas meegesleurd. Was het dan wel een ongeval geweest? In die geest heeft een hond ook een waarde, materieële schade dus, dus toch doorrijden na ongeval wat echt een misdrijf is... opsporen die crimineel !!!!
Vitayalin (4-12-2009 om 12:52)
Vreselijk. Denk je over een rustig boerenweggetje/dijkje even relaxt met je hond er op uit te zijn kom je zo iemand tegen. tZal je kind zijn, roepen ze natuurlijk ook moet die maar op de stoep blijven of nog beter thuis. Niks gezien/gemerkt zal het standaard antwoord wel weer zijn.
Corina (4-12-2009 om 12:50)
Dierenliefhebber, wat een perfect leven lijdt u dan! Er is nooit een moment dat de hond eens achter u komt.hij snuffelt ook nooit even, hou toch op met dat perfecte gedoe, u praat alsof u het nooit zou kunnen gebeuren! AUB zeg! Arme hond.die van mij is vast gelukkiger als ze mag blijven snuffelen!
Cookie-instellingen beheren