Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 121 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
YvK (4-12-2009 om 16:42)
Beste, Wat je zegt klopt niet. Hoe kan de eigenaar van de hond in deze situatie nou nog fouter zijn dan de bestuurder? Honden mogen loslopen en zeker in de polder. Maar daar gaat het hier niet om.
Dierenvriend (4-12-2009 om 16:27)
Alle kosten op de op te sporen dader verhalen, tevens wettelijk vervolgen en strafblad geven, daarnaast rijbewijs voorgoed in beslag nemen! deze psychopaat moet van de weg af! voorgoed! Sterkte aan de hond en zijn baasje.
Ikke (4-12-2009 om 16:19)
Wie zegt er dat de hond niet aangelijnd was? Hij is meegesleurd staat er dus dat zal wel door de riem gekomen zijn hé, die ergens is achter blijven haken. Ik neem aan de de hond zichzelf niet heeft vastgehouden met zijn poten. En waarom reed die auto zo langzaam..Opzet misschien?
Insider (4-12-2009 om 16:03)
Of de hond aangelijnd was is helemaal niet relevant, het gaat erom dat een of andere IDIOOT bewust doorrijdt na een grote hond van 45 kilo te overrijden!!!
Jacob (4-12-2009 om 15:42)
Wat weten we het allemaal weer goed.Zeker allemaal het voorval gezien zeker.Wat is het makkelijk om iemand te ver oordelen.Zijn jullie dan allemaal van die heilige boonjes.Ik ben niet gelovig,maar die zonder zonde is werpe de eerste steen.
Bep (4-12-2009 om 14:34)
Ja-Ja, wat een achterlijke reactie van jou. Het gaat om dit bericht, er zijn altijd wel ergere dingen, maar mag je dat niet reageren op dingen die jij waarschijnlijk minder erg vind?
Cookie-instellingen beheren