Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (5-12-2009 om 11:14)
Het wordt eens tijd dat de wet wordt aangepast blijkbaar was dit geen hondenliefhebber,hoop dat de bestuurder snel wordt gevonden. Veel mensen weten niet dat dieren ook deelnemers zijn in het verkeer blijkbaar,maar de eigenaar blijft wel verantwoordelijk voor het dier wat hij bij zich heeft
Snoky (5-12-2009 om 08:52)
Hoe gaat het nu met het arme dier en het baasje? ik hoop dat het arme diertje het red!!
Dierenliefhebber (5-12-2009 om 04:14)
Begrijpend lezen blijft moeilijk: TT, ik zeg nergens dat je je hond kort moet houden/van de vrijheid moet beroven, maar hou je hond gewoon in het zicht. Juist omdat er van die roekeloze automobilisten zijn, er gif wordt neer gegooit op hondenuitlaatplaatsen etc ...
Dierenliefhebber (4-12-2009 om 22:26)
Nogal kinderachtig, vind je niet Corina?Ik heb nergens beweerd dat het mij niet zou kunnen overkomen, enkel dat de kans minder klein is wanneer de hond aangelijnd is.En ik hou mijn trouwe snuffelende viervoeter graag in het oog...en heb ook geen spoortje ongelukkig zijn bij haar bespeurd.
Sas (4-12-2009 om 22:07)
Condor ik zou bang worden als ik je tegen zou komen in de polder.Wat een dom gepraat van je,gelukkig geen kind maar een dier is net zo erg,dus stop met je domme praat
Condor (4-12-2009 om 20:27)
@Wtvda, Ik rijd al ruim 30 jaar auto en tot op de dag van vandaag nog geen enkele aanrijding gehad! Ook niet ongemerkt! Doe dit eens na? Als je anticipeert, waar dan ook, is de kans op brokken een stuk minder groot. Maar al die blaaskaken die zonder verstand rijden, die maken de brokken. Oke?