Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Spectaculair ongeluk met truck op A58

Toegevoegd: 14-12-2009, 10.50 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een spectaculair ongeval vanochtend op de A58 bij Oost-Souburg. Een personenauto kwam daar onder een vrachtwagen te zitten. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.


De vrachtwagen met oplegger, welke werd bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Raalte, reed rond 09.35 uur in de richting van Vlissingen. Tussen de oprit van Oost Souburg en de kruising met de Veerhavenweg kwamen de achterwielen van de oplegger op de vangrails terecht en werd de achterzijde van de oplegger als het ware gelanceerd.
 
De bestuurder kon zijn combinatie daarna niet meer onder controle houden. Deze kwam hierdoor dwars op de weg kwam te staan. De 31-jarige automobilist die achter hem reed probeerde door hard te remmen, maar botste tegen de flank van de oplegger. Hierdoor kwam de voorzijde van zijn auto onder oplegger terecht en werd de auto ongeveer 20 meter meegesleurd. De hulpdiensten gingen aanvankelijk uit van een aanrijding met beknelling, maar ter plekke bleek de situatie mee te vallen. Wonder boven wonder liep de automobilist, afgezien van een klein sneetje in een vinger, geen letsel op.
 
Rijkswaterstaat heeft samen met de politie een omleiding ingesteld. De A58 was tussen op het bovengenoemde weggedeelte enkele uren volledig gestremd. Een stuk vangrail is middels een spoedreparatie vervangen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (14-12-2009 om 13:13)
Ben toch wel benieuwd wat hier de oorzaak is. Op zo'n overzichtelijk stuk rechte weg gaat een trekker niet uit zichzelf scharen.
Pat (14-12-2009 om 12:58)
Zo te zien rust het gewicht van die aanhanger op die BMW, en er dan nagenoeg ongedeerd uit komen... Kwaliteitje en veel geluk! Sterkte met de afwikkeling!
Henk (14-12-2009 om 12:03)
Inderdaad ENORM veel mazzel gehad. Dat ziet er pittig uit. Veel sterkte voor beide chauffeurs de schrik zal er wel inzitten
M de Kaper (14-12-2009 om 12:03)
Dit pleit wel voor BMW. Ik denk dat mijn Peugeootje 106 er toch wat minder glorieus eruit had gezien na zo'n ongeval....
Anne (14-12-2009 om 11:57)
Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.
Eddo (14-12-2009 om 11:55)
De bestuurder van de personenauto had alleen een sneetje aan zijn hand. Die man / vrouw maakt zeker kans op de geluksvogel prijs van 2009....... Dit had zo slecht af kunnen lopen....
Cookie-instellingen beheren