Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Granaat ontdekt bij geldautomaat

Toegevoegd: 18-01-2010, 08.43 uur
Granaat ontdekt bij geldautomaat
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het explosieven opruimingscommando heeft vanochtend in Oost-Souburg een granaat onschadelijk gemaakt die was gevonden bij een opgeblazen geldautomaat.


De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein werd vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht werd opgeroepen om de handgranaat verder onschadelijk te maken.

De omgeving van het Oranjeplein werd enige tijd afgezet. Omdat er geen gevaar was voor omwonenden werden er geen panden in de buurt ontruimd. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

Aan eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met deze melding verband kan houden, dan wordt u verzocht te bellen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Vlissingen, of als u liever anoniem uw melding doet, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (18-1-2010 om 19:20)
Nou "Souburger" als je af en toe eens naar tv kijkt kan je zien dat bijna alles via internet te koop is dus ook een handgranaat. Maar het wordt wel steeds gekker normaal werken voor hun centen doen ze niet meer worden ze moe van. De criminaliteit begint zeeland te ontdekken slechte zaak.
Vlissinger (18-1-2010 om 19:02)
Dat je een overval wil plegen ok, maar dat je dan enorm veel levens mee had kunnen nemen is toch wel zielig. gelukkig is het goed afgelopen! het is trouwens in Nederland niet zo moeilijk om aan wapens (zwaar illegale) wapens te komen. deze kun je heel simpel bestellen. zonder problemen
Mike b (18-1-2010 om 17:16)
Oppakken en net als in de middeleeuwen op het plein aan de schandpaal. Imbecielen zonder verstand zijn het.
? (18-1-2010 om 16:54)
Waren ze lopend of met de auto? er moeten camera beelden zijn ergens van autos die rond die tijd op zondag rond reden bij de pomp of weet ik veel waar dat moet onderzocht worden door de politie toch? of brengen we nieuws waar niks aan gedaan wordt en dus alleen maar andere gekken wakker maakt.
Knetter gek (18-1-2010 om 16:44)
als een kind dit opraapt en geen aktie ondernomen door de politie? ze hebben genoeg tijd gehad ben benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken. liepen ze de hoek om? dan staat het op camera. en wie dot dit waar komem die granaten vandaan vaak waar de mensen ook vandaan komen of gekocht. oorlogsgebied(ex)
Knetter gek (18-1-2010 om 16:40)
,ik woon er best ver maar je hoorde dat het geen ilegaal vuuwerk was .het waren 2 klappen waar best een groot tijdverschil tussen zat wat ik wel vreemd vind plus de derde dan op de grond niet afgegaan vlak bij een kleuter school .ja dit had een drama kunnen worden.1/2
Cookie-instellingen beheren