Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Granaat ontdekt bij geldautomaat

Toegevoegd: 18-01-2010, 08.43 uur
Granaat ontdekt bij geldautomaat
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het explosieven opruimingscommando heeft vanochtend in Oost-Souburg een granaat onschadelijk gemaakt die was gevonden bij een opgeblazen geldautomaat.


De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein werd vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht werd opgeroepen om de handgranaat verder onschadelijk te maken.

De omgeving van het Oranjeplein werd enige tijd afgezet. Omdat er geen gevaar was voor omwonenden werden er geen panden in de buurt ontruimd. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

Aan eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met deze melding verband kan houden, dan wordt u verzocht te bellen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Vlissingen, of als u liever anoniem uw melding doet, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japser (18-1-2010 om 10:45)
Het waren geen harde klappen die ik vannacht gehoord heb... dacht meer aan een kwajongens streek met legale-rotjes. Gelukkig dat de politie ook de blindganger ontdekt hebben! Afijn hopen dat we binnenkort weer kunnen pinnen.
M (18-1-2010 om 10:20)
Moet toch niet gekker worden
Vlissinger (18-1-2010 om 10:17)
Een handgranaat.... het moet niet gekker worden! Dit soort dingen worden steeds extremer! Moet je nagaan wat er had gebeurd als dat ding toch nog af was gegaan in deze (meestal) drukke straat!
Noa (18-1-2010 om 09:44)
Wat een trieste domme actie,je kan gek doen wat je wil,maar de geldautomaten zijn goed dik beveiligd het makkelijkste is gewoon met je pinpas,waarom moelijk doen,ook ik werk en is ook mijn geld net als vele anderen. Maar welke gek heeft een granaat? zoek die eens dit is gevaarlijk dorp.
Moeder (18-1-2010 om 09:38)
Gelukkig dat het is opgeruimd. De school heeft goed gereageerd en duidelijke instructie. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou kunnen zijn. Bedankt.
Harry (18-1-2010 om 09:12)
Gaat lekker daar Souburg. Maar die granaat is niet afgegaan, maar die automaat is wel opgeblazen? Zijn er dan meerdere granaten geplaatst ofzo? Even de bontkraagjes goed bekijken op de camerabeelden dus!
Cookie-instellingen beheren