Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Granaat ontdekt bij geldautomaat

Toegevoegd: 18-01-2010, 08.43 uur
Granaat ontdekt bij geldautomaat
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het explosieven opruimingscommando heeft vanochtend in Oost-Souburg een granaat onschadelijk gemaakt die was gevonden bij een opgeblazen geldautomaat.


De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein werd vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht werd opgeroepen om de handgranaat verder onschadelijk te maken.

De omgeving van het Oranjeplein werd enige tijd afgezet. Omdat er geen gevaar was voor omwonenden werden er geen panden in de buurt ontruimd. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

Aan eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met deze melding verband kan houden, dan wordt u verzocht te bellen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Vlissingen, of als u liever anoniem uw melding doet, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (18-1-2010 om 12:47)
De straatverlichting op het oranjeplein aan de zijde van de bank/school is naar mijn weten al 2 weken gewoon uit. Ik heb hiervoor al drie meldingen naar Delta gedaan. Moet dit nu zolang duren om het te repareren. Ik zeg niet dat dit hierdoor voorkomen had geworden.........maar toch!!
Oost-souburger (18-1-2010 om 12:07)
Dan heb je ze ook niet meer op een rijtje,wanneer komen er nou is camaras te hangen daar in heel het winkel gebied ,is toch niet normaal meer,die gasten moeten toch gepakt worden ,lang opsluiten .
Joanike (18-1-2010 om 12:07)
Het moet toch niet gekker worden maar het is het zoveelste wat er gebeurd hier in ons leuke dorp,hopelijk worden ze opgepakt en houd het op..
Zoop (18-1-2010 om 11:34)
@ souburgenaar, hoe je daar aankomt ? veel makkelijker dan jij denkt..
Souburger (18-1-2010 om 11:07)
Het moet toch echt niet gekker worden... Hoe kom je hier in NEDERLAND aan handgranaten???
Andrea fonteine (18-1-2010 om 11:01)
Wij werden vanmorgen rond 7.30u gebeld dat we rustig aan mochten doen.....de kinderen konden voorlopig nog niet naar school... kinderen waren blij, moeders iets minder... maar vanmiddag mogen ze dan toch nog naar school...
Cookie-instellingen beheren