Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Granaat ontdekt bij geldautomaat

Toegevoegd: 18-01-2010, 08.43 uur
Granaat ontdekt bij geldautomaat
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het explosieven opruimingscommando heeft vanochtend in Oost-Souburg een granaat onschadelijk gemaakt die was gevonden bij een opgeblazen geldautomaat.


De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein werd vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht werd opgeroepen om de handgranaat verder onschadelijk te maken.

De omgeving van het Oranjeplein werd enige tijd afgezet. Omdat er geen gevaar was voor omwonenden werden er geen panden in de buurt ontruimd. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

Aan eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met deze melding verband kan houden, dan wordt u verzocht te bellen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Vlissingen, of als u liever anoniem uw melding doet, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (18-1-2010 om 09:11)
Hoe ver moet het gaan ,zelfs een klein dorpje als souburg moet er aan geloven. zo zie je maar ,niet alleen in a dam of andere grote steden wonen criminelen. oppakken en niet meer loslaten,.
TRUUS (18-1-2010 om 09:00)
We zijn er dus goed vanaf gekomen! Wordt steeds gekker hier. Ga werken voor je geld zoals ieder normaal mens.
Onbekend (18-1-2010 om 08:57)
O lekker zeg is toch te gek voor woorden..... Hoe gek ben je dan om zo iets te doen...... Levensgevaarlijk stelletje gekken
Cookie-instellingen beheren