Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging quadrijders in Nisse

Toegevoegd: 05-04-2010, 23.26 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De politie heeft vandaag in Nisse de rijbewijzen ingevorderd van twee quadrijders die voor zeer gevaarlijke situaties zorgden. De politie is nog op zoek naar getuigen.


Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.

Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed. Hij ging achter de andere twee quads aan.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurders van de quads, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft kort enkele voetgangers aangesproken. Zij gebruikten in hun verklaringen termen als 'bedreigend', 'overdonderend' en 'een enorm geweld'. De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (7-4-2010 om 19:02)
Mensen gun iedereen wat, dit is beter dan opt dorp rond te hangen en mensen lastig te vallen. @tolenaar: er zijn snelheden gemaakt van 100km/h wat niet wil zeggen dat dit ook bij de wandelaars was
Yvonne K (7-4-2010 om 12:25)
Ik ben het met vele reacties niet eens.... maar zeker wel met die van Pro gezond verstand quadrijders , we zullen volgende week eens met jullie kinderen door rondlopen kijken of ze het dan ook nog leuk vinden. Waar zit het verstand. Laat ze gaan scheuren op de daarvoor bestemde plaatsen......
Ik (7-4-2010 om 07:53)
Als dit degene zijn die als halve idioten door het dorp vliegen hoop ik dat ze ervan leren. Jongens lol maken is leuk , vrije tijd invulling heb je inderdaad nodig , je uitleven ook , maar wel op een veilige manier.Dorp en de polder is niet alleen van jullie .
D. (6-4-2010 om 23:01)
100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. En als er wat gebeurd is, dan allemaal roepen dat het zo erg is. Een automobilist van 20 die dat doet mag volgens velen zijn rijbewijs niet terugkrijgen, maar dan wel dit gebeuren goedpraten onder het mom van "we zijn allemaal jong geweest" Dit soort voertuigen in combinatie met crossbaangedrag hoort niet op de openbare weg. Veiligheid voorop betekent ook dat je normaal rijdt op kleine polderdijken waar mensen lopen.
Tholenaar (6-4-2010 om 22:44)
Met 100km/u wandelaars voorbij gaan, waar er notabene kinderen bij lopen. Dan ben je inderdaad erg bedreigend bezig. Als je 60 mag op een dijk, dan rij je gewoon geen 100. Zo simpel is dat, en anders ga je maar naar een circuit.
Francois (6-4-2010 om 22:42)
@ enkele quad fans, Lekker egocentrisch bezig door te zeggen dat je daar lekker kan scheuren, zo te lezen liepen daar meerdere voetgangers en blijkbaar schrokken zij van dit aso gedrag. Ga lekker op een circuit of verkoop dat ding als je er niet mee om kan gaan. Art. 5 wvw hoop ik!
Cookie-instellingen beheren