Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging quadrijders in Nisse

Toegevoegd: 05-04-2010, 23.26 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De politie heeft vandaag in Nisse de rijbewijzen ingevorderd van twee quadrijders die voor zeer gevaarlijke situaties zorgden. De politie is nog op zoek naar getuigen.


Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.

Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed. Hij ging achter de andere twee quads aan.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurders van de quads, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft kort enkele voetgangers aangesproken. Zij gebruikten in hun verklaringen termen als 'bedreigend', 'overdonderend' en 'een enorm geweld'. De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Quad owner (6-4-2010 om 18:05)
Wat een reacties zeg wordt allemaal weer flink aangedikt. Die bloemdijken bij nisse zijn btw heerlijk om te crossen. Even gas eraf bij voetgangers en allemaal op elkaar letten. Kan allemaal prima samen.
Familie van rijder (6-4-2010 om 17:26)
Geef ze een boete maar geef die mensen die dronken iemand dood rijden NOOIT meer hun rijbewijs terug.en mensen overdrijf niet en ga niet praten zonder dat je ergens iets vanaf weet!
Familie van rijder... (6-4-2010 om 17:24)
LEES DIT::Ik ben fam van een van die rijders. in het kort het is 2depaasdag!,jongeren gaan zich uitleven. ze reden niet heel veel te hard..Ik kan mijn fam. vertrouwen hoor!en dan zie ik sommige reactie. haha wat is dat zeg, overdrijven!
Arno (6-4-2010 om 16:35)
Wat een boel onzin reacties hier zeg... Het zijn heerlijke dijkjes om het gas even open te trekken. Kijk ze moeten natuurlijk wel rekening houden met tegemoetkomende voetgangers/fietsers.. Maar op zo een heerlijke lentedag als deze zou ik het ook niet kunnen laten om daar even te scheuren....
Joo! (6-4-2010 om 16:09)
Jullie hebben niet eens gezien rijden endan gaan jullie gelijk van zulke dingen zeggen!de politie kan beter achter moorden aan gaan en niet zo klein zinnig doen over zo iets! het viel wel mee! ze kwamen langs gereden en ze mindere hun vaart zodat wij netjes de kant in konden gaan.
Harry (6-4-2010 om 15:59)
De politie verknald zo heel je jeugd! en ze zijn zelf ook jong geweest!!!!
Cookie-instellingen beheren