Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging quadrijders in Nisse

Toegevoegd: 05-04-2010, 23.26 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De politie heeft vandaag in Nisse de rijbewijzen ingevorderd van twee quadrijders die voor zeer gevaarlijke situaties zorgden. De politie is nog op zoek naar getuigen.


Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.

Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed. Hij ging achter de andere twee quads aan.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurders van de quads, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft kort enkele voetgangers aangesproken. Zij gebruikten in hun verklaringen termen als 'bedreigend', 'overdonderend' en 'een enorm geweld'. De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janis (6-4-2010 om 19:32)
lekker hard crossen... maja dan weer die politie dr bij... sterkte met het ophalen van je rijbewijs.!!
Meisje (6-4-2010 om 19:23)
Tja, laat maar rijden zou ik zeggen. Hier in Borssele rijden ze ook wel eens (hard) door het dorp, maar ze zijn dan wel op weg naar buiten het dorp waar ze niemand kwaad doen in mijn ogen. Jong zijn moet mogen!!! En O ja ik heb ook 'n kind rondlopen....
J. (6-4-2010 om 19:12)
Haha gaaf. Wel zonde van die rijbewijzen, maarjah in vlissingen vind de politie het te gevaarlijk, al die boeven daar! eng eh! Dus gaan ze achter jongens aan die braaf een toertocht houden in plaats van de andere nederlandse jeugd die moord, overvalt, verkracht enz.
K (6-4-2010 om 18:38)
Ze hebben altijd wat te zeiken als je op z`n quad rijd. En die Mensen die er wat van zeggen hebben zelf geen jeugd gehad. Of nog nooit op gereden. Dus weten niet eens Wat het is. Dus hou de voortaan je mond.
Bert (6-4-2010 om 18:31)
Hallo, wie doet het niet af en toe gek. ik ben zelf ook jong geweest en dan deed je ook wel is gek. je kan dat soort mensen hard aanpakken maar de volgende keer rijden ze zonder kenteken kijk maar naar die ene die reed ook zonder kenteken en dan pak je ze niet zomaar. knappe jongen die dat lukt.
Pro Quad A.K (6-4-2010 om 18:27)
Wat een onzin die reactie van goed aan pakken enz.!! Laat ze heerlijk rijden wandelaars!!!! De weg is niet alleen van JULLIE. En heb de politie niet meer te doen dan daar te rijden midden in de polder?? Kan die één quad rijder mischien wel bij de politie in dienst om Oom agent te leren rijden!!!!
Cookie-instellingen beheren