Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Wilde achtervolging quadrijders in Nisse

Toegevoegd: 05-04-2010, 23.26 uur
Door: Roland de Jong
NISSE - De politie heeft vandaag in Nisse de rijbewijzen ingevorderd van twee quadrijders die voor zeer gevaarlijke situaties zorgden. De politie is nog op zoek naar getuigen.


Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.

Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed. Hij ging achter de andere twee quads aan.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van 100 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurders van de quads, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.

De politie heeft kort enkele voetgangers aangesproken. Zij gebruikten in hun verklaringen termen als 'bedreigend', 'overdonderend' en 'een enorm geweld'. De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pro (6-4-2010 om 22:41)
Veiligheid voorop! Maar laat de zogenaamde natuur liefhebber, die daar loopt. Niet alleen aan zichzelf denken..Want weet wel dat al de nieuw aangelegde natuur..wel door belasting betalend NEDERLAND is mogelijk gemaakt.Dus ook door deze werkende jongens.Die een zeeuwse jeugd genieten Doei
Pro (6-4-2010 om 22:31)
Hallo Boven het kunnen van oom agentEr zijn nog politiemensen in nederland die het begrijpen.Maar die zijn al opgeklommen naar boven en geven leiding aan deze.Natuurlijk gaat veiligheid voorop!maar meestal zijn deze jongens hardwerkende studenten...die hun quad niet gejad hebben, maar verdiend
Walter (6-4-2010 om 22:12)
Zolang er veilig langs voetgangers enz kinderen gereden word lekker laten gaan liever dat de jeugd en ouderen daar mee bezig zijn dan op de hoek van de straat hangen te blowen enz juist stimuleren dit soort clubs ed ook op brommers auto's fietsgangers rijen debielen rond niet zo bekrompen zeg LEEEF
Jan;p;p (6-4-2010 om 21:30)
Nouja mag je nix meer in de polder ff crossen
Lautje (6-4-2010 om 21:15)
Natuurlijk gun je iedereen zijn plezier. Maar hou wel rekening met de medeweggebruikers! Maar ik snap best dat die dijken uitnodigen om flink te gassen. Ik ben ook jong...(geweest)
Bkende vn quadrijders! (6-4-2010 om 20:11)
Wat een onzin is dit allemaal zeg. waar maken jullie je druk om. als er nou iets ergs gebeurde, okee.. maar laat de politie achter andere ergere dingen aan gaan! moorden, enzovoorts!
Cookie-instellingen beheren