Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Rampenoefening in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 19-05-2010, 00.04 uur
Door: Roland de Jong
ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel is dinsdagavond een rampenoefening gehouden. De oefening vond plaats tijdens een afsluiting van de tunnel in verband met werkzaamheden.


De hulpverleners kregen in de tunnel een incident voor de kiezen waarbij sprake was van een ongeluk met meerdere personenauto's. Voorafgaand aan de botsing was een achtervolging door de politie vooraf gegaan. Bij aankomst van de brandweer woedde een autobrand die gedoofd moest worden.

De politie moest in de tunnel meerdere gewapende personen uit een auto zien te halen. Nadat deze klus geklaard was, konden de hulpverleners zich richten op de slachtoffers in een van de andere auto's. De brandweer moest enkele deuren uit de auto te knippen voordat de 'gewonden' konden worden bevrijd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kim (19-5-2010 om 13:16)
Ik vind het wel goed dat ze dat doen.
Pedro (19-5-2010 om 13:07)
En waar was de SIGMA???!!!
Renaat (19-5-2010 om 12:57)
Het is natuurlijk altijd een goede zaak om in deze speciale omstandigheden te oefenen, maar ik blijf het van de gekke vinden dat daartoe zo'n belangrijke verkeersader VOLLEDIG afgesloten wordt. Je simuleert een ongeval, dus kan je toch ook simuleren dat je via de andere pijp komt aangereden.
Cookie-instellingen beheren