Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

OM: Boer schuldig dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 24-06-2010, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een  50-jarige inwoner van  Biervliet een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist.


De agrariër was aan het werk op zijn land met de oogst van wortelen en veegde na ieder transport de weg schoon. Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat enkele wagens weggleden. Een  - gezien de omstandigheden - te hard rijdende 32-jarige automobilist uit Aardenburg kwam eveneens in een slip, belandde op 8 december 2008 tegen een boom en overleed ter plaatse.

Volgens het Openbaar Ministerie had M. de weg niet voldoende schoongemaakt en werd hem dood door schuld verweten. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- 08/12/2008: Dodelijk ongeluk IJzendijke


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (25-6-2010 om 18:55)
Ik heb zelf een boerderij. Vorig jaar waren we bieten aan het rooien. Heeft het waterschap verkeersborden gezet en 4 borden met modder. We reden met 2 trekkers met schuif en borstel om het schoon te houden, en nog scheuren ze als gekken voorbij. Ik weet niet wat je nog kan doen
H (25-6-2010 om 16:25)
Ik schrik van dit bericht en de reacties. Deze persoon reed niet te hard, ook niet gezien de omstandigheden. Ik mis de betreffende persoon nog iedere dag, want ons leven samen is niet meer. Denk eens na voordat je een reactie plaatst, zeker als je niet op de hoogte bent van de werkelijke feiten!
Joe (25-6-2010 om 15:58)
En naar wie gaat die 10 duizend euro boete? Overheid of wordt de schade aan de auto's daarmee betaald?
Verkooijen (25-6-2010 om 15:28)
Je weet bijvoorbaat al dat je niet te hard mag rijden! doe je dat dan toch,zijn de concequenties voor jou! en zeker op een weg waar een boer rijd,dat is bijvoorbaat al geen snelweg,daar weet iedereen dat je voorzichtig moet zijn. ik vind het jammer dat de boer hiervoor moet boeten!
Jaimy (25-6-2010 om 12:59)
@niels denk even wat beter na aub voor je een reactie geeft op iets waar je niet van weet hoe het inelkaar zit.Het gaat hier over mijn broer TOEN 32 jaar ipv 52. Hij heeft Niet te hard gereden ,en het was niet (goed) goed schoongemaakt..Natuurlijk was dat geen opzet ,maar het is al erg genoeg dat we hem verloren zijn en zulke reacties doen vreselijk veel pijn.We missen hem nog elke dag ,denk er ook eens bij na dat ook nabestaanden deze dingen lezen.
Bescheten (25-6-2010 om 11:44)
@ hans, u bent zo bescheiden dat u maar even uit naam van velen met u spreekt. Zo bescheiden is dat helemaal niet hoor, eerder arrogant.
Cookie-instellingen beheren