Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Boer schuldig dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 24-06-2010, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een  50-jarige inwoner van  Biervliet een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist.


De agrariër was aan het werk op zijn land met de oogst van wortelen en veegde na ieder transport de weg schoon. Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat enkele wagens weggleden. Een  - gezien de omstandigheden - te hard rijdende 32-jarige automobilist uit Aardenburg kwam eveneens in een slip, belandde op 8 december 2008 tegen een boom en overleed ter plaatse.

Volgens het Openbaar Ministerie had M. de weg niet voldoende schoongemaakt en werd hem dood door schuld verweten. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- 08/12/2008: Dodelijk ongeluk IJzendijke


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Whv (25-6-2010 om 10:34)
En weer een boer de dupe, zij hebben het al zo zwaar. Echt weer bekrompen Nerderlands. Is hij niet al genoeg gestraft? Je zult het maar op je geweten hebben. Strekte boer M.
Han (25-6-2010 om 09:57)
Het was een heel dierbaar iemand van mijn familie ,en hij reed niet hard ,er lag gewoon veel slik op de weg er waren toch meer mensen geslipt?
Kiiki01 (25-6-2010 om 09:33)
Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het "schoonmaken" van het wegdek door betrokkenen binnen dit kader in vele gevallen slecht geschied. Zorgvuldigheid binnen dit kader ontbreekt helaas m.b.t. het ontdoen van de moppen klei en wat dies meer zij op de openbare weg na het verlaten v/h bewerkte land.
Natas (25-6-2010 om 06:30)
Belachelijk deze boer heeft zijn best gedaan met schoonmaken,het is erg triest dat dit gebeurd is,als ienand te hard rijdt kan de boer niks aan doen,er zullen nog borden hebben gestaan,maar deze boer word erg zwaar gestraft nog zwaarder dan echte criminelen die beroven en mishandelen emn vernielen.
Vlissinger (25-6-2010 om 01:05)
Het OM is natuurlijk persoonlijk komen kijken en heeft daar besloten dat de weg niet schoon was. rij gewoon niet te hard, de volgende keer als het sneeuwt zonder dat er sneeuw afgegeven is moeten we het knmi van alle ongevallen de schuld geven denk ik
Wat had de boer nog meer moeten doen (25-6-2010 om 00:08)
Ik had nog zo tegen de agrariër gezegd, dat hij de weg moest stofzuigen, dweilen en droog dweilen! Wat een onzin. Trouwens, de straf is in geen enkele verhouding tot het gevolg, hetgeen wil zeggen dat de rechter een schuldige aanwijst zonder overtuigd te zijn van de juistheid van zijn handelen.
Cookie-instellingen beheren