Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Gesprekken na 'biebincident'

Toegevoegd: 06-09-2010, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse bibliotheek, de politie en welzijnsorganisatie Palladium zijn in gesprek om voorvallen zoals het opstootje met een beveiliger afgelopen vrijdag te voorkomen. Dat is te lezen op de website van de gemeente.


Afgelopen weekend is Bibliotheek Vlissingen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervan was de confrontatie vrijdag tussen een beveiliger van de bibliotheek en een aantal jongere bezoekers. Voordat het incident plaatsvond, was 's middags sprake van jongeren die onrust veroorzaakten in het internetcafé van de bibliotheek.

Een beveiliger van de bibliotheek werd hierdoor gedwongen in te grijpen om de overlast te beperken. Na enkele waarschuwingen moest hij de jongeren de toegang tot het gebouw ontzeggen. Dit ging uiteindelijk gepaard met een handgemeen en woordelijke bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Hiertoe werd de politie ingeschakeld en de beveiliger kon ter plekke aangifte doen.

"De bibliotheek betreurt het dat de beveiliger in deze hachelijke situatie terecht is gekomen. Zij bagatelliseert het overlastprobleem van deze jongeren niet. De inzet van het beveiligingsbureau is dan ook één van de maatregelen die de afgelopen maanden noodgedwongen zijn getroffen", zo is op de site te lezen.

Volgens de gemeente is de politie nog bezig met het onderzoek naar het incident. De gemeente laat weten dat de samenwerking tussen de bibliotheek en beveiligingsbedrijf DeltaSafe wordt doorgezet. "Samen streven wij naar het behoud van een goede en veilige sfeer in de bibliotheek", zo laat men weten.

Zie ook:
- Beveiliger mishandeld in bibliotheek (03-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (10-9-2010 om 07:14)
In de bieb hoort het stil te zijn, dat is een ongeschreven regel, als je goed bent opgevoed dan weet je dat, als een beveiliger je heeft gewaarschuwd dan luister je daar naar, en zo niet dan moet een beveiliger ingrijpen, Daar heb je dan begrip voor op te brengen, die man deed zijn werk!!
Vlissingse (10-9-2010 om 07:12)
Vlissinge...Volgens mij ben jij 1 van de jongens, jij vraagt om respect, maar hoe kun je iemand respect geven, die een Nederlander mollesteerd? Bedreigd? Hij was beveiliger, en niet van een onerkende firma.Dat die jongens niet de normen en waarden geleerd hebben blijkt wel hieruit!!
Vlissinger (9-9-2010 om 23:08)
@Mina3: ik weet niet in welk dorp jij woont, maar ik ken genoeg dorpen waar veel meer gebeurt dan alleen wat scooterjeugd,dorpen zijn echt niet meer zo veilig als je denkt hoor o.a. Oost-Souburg, arnemuiden etc, de politie moet is wat meer doen in plaats van boetes uit delen op het ah terrein of i.d
Mar (9-9-2010 om 21:58)
@Mina3: Ik woon in Vlissingen, en ik ga 's avonds liever niet meer de straat op. Ook dat vind ik jammer, en ik ben zo bang dat je met al die haat en nijd de boel alleen maar erger maakt.We hebben toch wijkagenten; laat die dan eens met die jongens en hun ouders praten.Dat moet toch te doen zijn?
Mar (9-9-2010 om 21:48)
@Mina3: Dat vrees ik ook,Mina, en dat is wat ik jammer vind, want zij maken wel deel uit van datzelfde regionale nieuws.Het kan ook zo zijn dat ze het wel lezen, maar niet durven of willen reageren gezien de toon van vele reacties.Ook dat vind ik jammer; het wordt er zo niet beter op.
Mina3 (8-9-2010 om 20:17)
@Mar: Het zijn geen analfabeten Ik zeg ook niet dat het analfabeten zijn waar we het hier over hebben, ik vrees alleen dat men andere interesses heeft dan het regionale nieuws... Gelukkig dat ik in een dorp woon, waar er ook echt wel eens iets gebeurd, scooterjeugd bijvoorbeeld, verder rustig!
Cookie-instellingen beheren