Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Levensgevaarlijke situatie A58

Toegevoegd: 17-01-2011, 22.10 uur
Door: Roland de Jong
KRABBENDIJKE - De politie is op zoek naar getuigen van een gevaarlijke verkeerssituatie die zaterdagmiddag rond 17.30 uur, op de Rijksweg A58 bij Krabbendijke plaatsvond.


Rond genoemd tijdstip reed een 24-jarige automobilist uit de gemeente Veere over de Rijksweg A58 in de richting van Vlissingen. Toen hij een voor hem rijdende auto inhaalde bleef hij op de linker rijbaan rijden om het daarvoor rijdende voertuig; een auto met aanhangwagen, ook nog in te halen.

Een roodkleurige auto die achter hem op de linker rijbaan reed begon hierop te bumperkleven en haalde de 24-jarige automobilist zelfs links in. Hierbij reed de rode personenauto tussen de vangrail/grasstrook en de linker rijbaan. Toen de rode personenauto naast de auto van de 24-jarige man reed stuurde de onbekend gebleven bestuurder plotseling naar rechts.

Om een aanrijding te voorkomen moest de 24-jarige automobilist uitwijken naar rechts waar hij bijna in aanrijding kwam met de auto met aanhanger die hij net aan het inhalen was. Door weer uit te wijken naar links kon dit voorkomen worden. De bestuurder van de rode personenauto vervolgde zijn weg met hoge snelheid richting Vlissingen.

De 24-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling / doodslag en gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 van de Wegen verkeers Wet). De politie verzoekt de bestuurders van de twee voertuigen die de 24-jarige automobilist heeft ingehaald (een personenauto en personenauto met aanhanger) zich te melden.

Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Benthe (18-1-2011 om 08:35)
Frank ben het met je eens. En burger je hebt je aan de regels te houden die zijn er niet voor niets. Een ander nutteloos in gevaar brengen is nou niet bepaald goed. Ik hoop voor de 24 jarige dat de dader gepakt word en goed word gestraft.
Tom (18-1-2011 om 08:25)
@ Burger: je weet niet hoe je in zo'n situatie handeld. Deze jongen is duidelijk bezig geweest om ongevallen te voorkomen, dan let je niet op een kenteken. Ook weet je niet of hij langzaam reed, dat zal ook wel mee vallen aangezien hij een aanhanger inhaalde. En dan nog ...
Mar (18-1-2011 om 08:10)
Tsjonge Burger, dus jij kunt dusdanig multitasken dat je in zo'n situatie nog een kenteken kunt noteren???? Hopelijk kom je zelf nooit zo'n levensgevaarlijke aso tegen! Maar zelf heb je ook een kort lontje zo te lezen! Gezellig op de weg.....
Henri (18-1-2011 om 07:42)
Yep kan mij goed voorstellen..VRESELIJK die figuren die links blijven rijden dan wil ik ook wel eens links of rechts voorbij..Gister ging ik naar Moerdijk en er reed een blauwe Passat voor mij van Kruiningen tot aan Huybergen op de LINKER-strook en ik kon er niet voorbij.VET irritant grrrrrrrrr!!!
Dorpsbewoner (18-1-2011 om 07:29)
Burger, waarom suggereren dat er met een slakkegang werd gereden? auto met aanhanger mag 90, inhalen kan je zo iemand dus niet met een slakkengang. Deze persoon hield zich waarschijnlijk aan de normaal geldende snelheid 100/120? Idd wel jammer dat (deel van) kenteken/kleur/merk niet is onthouden.
Jan (18-1-2011 om 07:27)
Goed lezen mensen,bijna geraakt dus net mis en niets gebeurt,maar ik had de rode auto tegen de vangrail geduwd,daar ben ik zeker van,ik als coureur ben niet bang voor een deukje.had hem gewoon klem gereden en behoeft men hem nu niet te zoeken
Cookie-instellingen beheren