Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man niet schuldig aan dood fietser

Toegevoegd: 10-03-2011, 18.32 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 25-jarige man uit Scherpenisse is niet schuldig aan de dood van de toen 66-jarige fietsster A., Kik  uit de gemeente Tholen. De rechtbank in Middelburg heeft dat donderdag besloten.

De vrouw werd op 12 september door de auto van de man geschept en overleed later die dag in het ziekenhuis. De rechtbank acht de man wel schuldig aan het rijden onder invloed en het hij niet voldoende rechts houden. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 180 uur, een boete van 550 euro en een rijontzegging van twee jaar, waarvan zestien maanden voorwaardelijk. Er was voor 'dood door schuld' een gevangenisstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist.


Op de bewuste zondagmiddag reed de man over de Gorishoeksedijk bij Sint Maartensdijk. Volgens hem doemde het slachtoffer plotseling voor hem op en in een schrikreactie trapte hij vol op de rem. De auto slipte en schepte de vrouw. De Scherpenissenaar bleek 1,8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Zie ook:
- Dodelijk ongeluk onder invloed (12-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfred (11-3-2011 om 12:56)
@ Mar: denk zelf eens na !! Hij gaat zelf bewust met drank op rijden in een voertuig waarvan je weet dat het levens kan kosten. Dus doe je het met voorbedachte rade, dat hij daar van zal worden vrijgesproken is in dit stinkland wel bekend, maar dan minimaal dood door schuld !!!
Jo (11-3-2011 om 12:21)
Ik zou me eigen schamen als ik een rechter was.....DIEP SCHAMEN!!!
Snap het soms niet (11-3-2011 om 10:30)
De rechters leven niet in de wereld waar wij in leven.Die komen niet tussen het alledaagse volk.Zien niet hoe het er echt aan toe gaat.Zij leven op "hoger"stand,waar veel minder rotzooi/drank/ruzie/afzien/tekort aangeld/eten/is.Zo denken ze dat het allemaal wel meevalt...realiteit is heel anders!!!!
Mar (11-3-2011 om 09:15)
@ Gerard: Dek ff na, ja! Moord met voorbedachte rade is iets heel anders hoor! Je gaat niet doelbewust op pad om iemand te vermoorden; de eis was trouwens voor "dood door schuld". Een artikel 5 lijkt mij meer van toepassing.En werken in een rev.centrum is prima.....héél confronterend!
Rinus (11-3-2011 om 07:19)
Belachelijk, rijden onder invloed is altijd fout en daardoor heel zwaar straffen het is echt te gek voor woorden, Als blijkt dat deze persoon vroeger geen skelter heeft gekregen dan gaat er missch nog wat van de straf af. Laat ze werken in een revalidatiecentr dan kunnen ze zien wat gevolgen zijn
Gerard (10-3-2011 om 23:48)
Dood door schuld idd niet nee. Met drank op achter het stuur is het altyd moord, met voor bedachten rade!
Cookie-instellingen beheren