Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Man niet schuldig aan dood fietser

Toegevoegd: 10-03-2011, 18.32 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 25-jarige man uit Scherpenisse is niet schuldig aan de dood van de toen 66-jarige fietsster A., Kik  uit de gemeente Tholen. De rechtbank in Middelburg heeft dat donderdag besloten.

De vrouw werd op 12 september door de auto van de man geschept en overleed later die dag in het ziekenhuis. De rechtbank acht de man wel schuldig aan het rijden onder invloed en het hij niet voldoende rechts houden. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 180 uur, een boete van 550 euro en een rijontzegging van twee jaar, waarvan zestien maanden voorwaardelijk. Er was voor 'dood door schuld' een gevangenisstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist.


Op de bewuste zondagmiddag reed de man over de Gorishoeksedijk bij Sint Maartensdijk. Volgens hem doemde het slachtoffer plotseling voor hem op en in een schrikreactie trapte hij vol op de rem. De auto slipte en schepte de vrouw. De Scherpenissenaar bleek 1,8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Zie ook:
- Dodelijk ongeluk onder invloed (12-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Co (10-3-2011 om 23:33)
PARDON!? Hij mocht niet rijden omdat hij teveel gedronken had. Stapte desondanks toch in en reed de fietsster dood. Als hij niet was gaan rijden had deze mevrouw nog geleefd. Geen schuld? Rechters..wordt wakker!! Sterkte aan de familie van de mevrouw die met deze uitspraak nog trap ná krijgt.
Joyce (10-3-2011 om 21:44)
Echt te verschrikkelijk voor woorden..... De automobilist is niet schuldig aan de dood van het slachtoiffer??? Als ze niet was aangereden was ze er nog, hoezo niet schuldig.....
Onbegrijpelijk (10-3-2011 om 21:36)
Met drank op rijden doe je naar mijn mening bewust. Je auto is dan gewoon je wapen. Dat is dus zwaarder te bestraffen dan doodslag. Dat zou eigenlijk de standaard regel moeten zijn. Ongelooflijk dat een half dronken bestuurder iemand kan doodrijden zonder daar schuldig aan te zijn
Mike (10-3-2011 om 20:53)
Niet schuldig??!! Wie heeft het gedaan dan?.....
Judge dredd (10-3-2011 om 19:56)
Justitie is schaamteloos. straks krijgt men nog bonus miles als men zat rondrijd ook. schande ! alcohol en verkeer ? zero tollerance !
Lion (10-3-2011 om 19:30)
Schuldig dus,met drank ben je langzamer met reactie. dus dood door schuld
Cookie-instellingen beheren