Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Maanden cel voor incest

Toegevoegd: 14-03-2011, 14.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 42-jarige man uit 's Gravenpolder wegens incest veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.

Er was een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen hem geëist. De man werd ervan verdacht zijn dochter ruim drie jaar lang seksueel te hebben misbruikt. Toen zij elf jaar was begon de vader spelenderwijs met het betasten van zijn dochter en steeds ging hij een stukje verder.


Dat wat haar vader met haar deed werd het meisje duidelijk tijdens seksuele voorlichting op de middelbare school. De zaak kwam aan het rollen toen zij de seksuele escapades van haar vader aan haar vriendin vertelde. Die vertelde het aan haar moeder en er volgde een melding bij het Advies en Meldpunt Kindermisbruik (AMK).

De fa­milie van de gereformeerde man probeerde de incest nog binnenskamers  te houden maar het meisje deed alsnog aangifte. De man, die sinds 22 september vast zit, zegt zich weinig van zijn seksuele vergrijp te kunnen herinneren. In het verleden heeft hij zich ook al vergrepen aan toen twee minderjarige zusjes van zijn echtgenote.

Zie ook:
- Celstraf geëist voor misbruik dochter (28-02-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Axelaar (14-3-2011 om 23:52)
Hij zat reeds vast sinds 22 Sept. dus over ruim 3 maanden is ie weer vrij.........Waarom krijg ik bij zulke uitspraken altijd 't idee dat rechters meer compassie hebben met de dader dan met 't slachtoffer? Zouden veel van de hogergeplaatste ordehandhavers dezelfde gevoelens koesteren als de dader..?
John (14-3-2011 om 22:29)
Wat een straf zeg,je dochter misbruiken en ook nog 2 minderjarige kinderen wan zijn schoonfamilie,dus als ik het goed begrijp dan komt deze man op 22 juni vrij,of is het als je 2 derde van je straf erop zit al vrij komt dan betekend het dat hij over 8 dagen weer door 's gravenpolder rond loopt.
Familie (14-3-2011 om 22:21)
Beste mensen, Oordeel niet over de familie. Zie stukje SNOLLY. zo is het en niet anders! Hij zal door 99% niet meer geaccepteerd worden!
Jeli (14-3-2011 om 21:06)
Deze straf is veel te laag,en ik snap niet dat zijn vrouw bij hem blijft.
Snolly (14-3-2011 om 18:51)
Beste mensen, voor alle duidelijkheid 99% van de familie wilde dit NIET binnen de familie houden!! maar 1% wel om hun eigen 'hachje' te redden. Gelukkig is er aangifte gedaan en krijgt deze vieserik zijn straf, wat natuurlijk veel en veel te weinig is!! Meisje, heel veel sterkte! we denken aan je!!
Ls (14-3-2011 om 18:32)
Wel jammer dat deze [meneer ] vader zich het niet meer kan herinneren . en Fam hoezo binnens kamers blijven , is dat bij u normaal . Maar te hopen , dat het wel zijn leven blijft volgen ! Mevrouw, laat het meneer nu ook maar eens uitzoeken, dat heeft hij ook al eens eeder gedaan! sterkte,
Cookie-instellingen beheren