Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Maanden cel voor incest

Toegevoegd: 14-03-2011, 14.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 42-jarige man uit 's Gravenpolder wegens incest veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.

Er was een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen hem geëist. De man werd ervan verdacht zijn dochter ruim drie jaar lang seksueel te hebben misbruikt. Toen zij elf jaar was begon de vader spelenderwijs met het betasten van zijn dochter en steeds ging hij een stukje verder.


Dat wat haar vader met haar deed werd het meisje duidelijk tijdens seksuele voorlichting op de middelbare school. De zaak kwam aan het rollen toen zij de seksuele escapades van haar vader aan haar vriendin vertelde. Die vertelde het aan haar moeder en er volgde een melding bij het Advies en Meldpunt Kindermisbruik (AMK).

De fa­milie van de gereformeerde man probeerde de incest nog binnenskamers  te houden maar het meisje deed alsnog aangifte. De man, die sinds 22 september vast zit, zegt zich weinig van zijn seksuele vergrijp te kunnen herinneren. In het verleden heeft hij zich ook al vergrepen aan toen twee minderjarige zusjes van zijn echtgenote.

Zie ook:
- Celstraf geëist voor misbruik dochter (28-02-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kapelle (14-3-2011 om 18:12)
Belachelijk zo weinig zijn we hier in nederland helemaal gek geworden aks je dirt zo leest is ie nog voor de zomer thuis kan hij weer opnieuw beginnen krijg toch bijna geen straf!!!!!
Piet (14-3-2011 om 16:57)
Dus het is een pedofiel die niet eens van zijn eigen kinderen af kan blijven en ook nog een recidivist en hij krijgt maar een paar maanden cel. Ongelooflijk. In dit geval verpest niet alleen de dader de nederlandse samenleving, maar de rechter(s). wie snapt dit nou nog?
E. (14-3-2011 om 16:45)
18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk??? Dat meiske heeft "levenslang" omdat '(uitgerekend) haar EIGEN pa niet van d'r af kon blijven!!! Wat leven we toch in een zieke wereld...
Mij (14-3-2011 om 16:14)
Niet te geloven.Als deze man zich heel erg netjes gedraagt en zielig blijft doen: Kan me weinig meer herinneren dan gaan we toch gewoon verder waar we gebleven zijn ,want hij weet zich weer niet zoveel te herinneren . Met een beetje netjes gedragen is ie over een poosje weer vrij . Walchelijke vent
Om moedeloos van te worden (14-3-2011 om 16:10)
Moeder opent uw ogen en ga scheiden van deze man. Dit is reeds een herhaling en hij zal dit blijven doen. Meisjes ga in therapie en leer er mee omgaan. Heel erg veel sterkte gewenst door een lotgenote.
John (14-3-2011 om 15:56)
3 jaar misbruiken en dan maar 18 maanden waarvan 9 voorwaardelijk en dan weet men dat het niet de eerste keer is, ook deze man voor jaren opsluiten en liefst de sleutel weggooien. De familie wilde het binnenskamers houden ook deze mensen hebben hulp nodig.
Cookie-instellingen beheren