Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 124 km

Delta: boete voor niet melden voorval

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta in donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tegen de energieproducent was 12.000 euro boete geëist. Op 2 juli 2008 vond er in een 50kV-schakelstation bij de warmtekrachtcentrale bij Dow in Terneuzen een incident plaats waarbij het verstikkende broeigas zwavelhexafluoride de lucht in ging.
 
Delta had dit voorval niet of in ieder geval niet tijdig aan de provincie gemeld en werd daar dus voor veroordeeld.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P Piraat (7-4-2011 om 17:55)
De mest-centrale zal alleen op kleine schaal uitgevoerd kunnen worden vanwege logistieke en milieu-redenen. En geologisch gezien kan de Betuwe-installatie niet (ongeschikte bodem, boren moet hier op min 20 km diepte) Kern-energie is economisch en praktisch gezien op dit moment het beste en schoonste
Mar (6-4-2011 om 23:04)
@ P Piraat: Nou, dan heb je toch al een paar alternatieven voor kernergie? Waarom is die Betuweinstallatie niet toepasbaar in Zeeland?
P Piraat (6-4-2011 om 21:27)
@ Mar Ja heb ik gezien, op industriele schaal is het idd een goede oplossing (Moeten nog iets meer capaciteit eruit kunnen halen voor civiele doeleinden). Verder bestaat er in de Betuwe een installatie wat draait op aardwarmtekracht (helaas niet toepasbaar in Zeeland) Maar alle beetjes helpen.
Mar (6-4-2011 om 18:45)
@ P Piraat: In Friesland wekken ze energie op uit mest; als je ff googlet kom je het wel tegen,het artikel. Ziet er best interessant uit; ben benieuwd wat jij er van vindt!
Mar (6-4-2011 om 16:54)
P Piraat: Oké, ik ben zeer benieuwd; zowel naar je waterkrachtwinningsconcept als het regeneratieonderzoek! Still in progress zeg je.....Keep us informed!
P Piraat (5-4-2011 om 22:20)
@Mar toevallig ben ik bezig met een prachtig concept gebaseerd op waterkrachtwinning wat echt potentieel heeft. Tevens is er een onderzoek om 'kernafval' te regeneren wat uiteindelijk zorgt dat het residue hiervan makkelijker verwerkt kan worden. Still in progress....
Cookie-instellingen beheren