Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Delta: boete voor niet melden voorval

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta in donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tegen de energieproducent was 12.000 euro boete geëist. Op 2 juli 2008 vond er in een 50kV-schakelstation bij de warmtekrachtcentrale bij Dow in Terneuzen een incident plaats waarbij het verstikkende broeigas zwavelhexafluoride de lucht in ging.
 
Delta had dit voorval niet of in ieder geval niet tijdig aan de provincie gemeld en werd daar dus voor veroordeeld.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (1-4-2011 om 14:35)
Ja tuurlijk we doen gewoon alles dicht hé! Dat al die mensen dan werkloos zijn jammer dan. Al dat gezeur over de industrie etc. dat weet je nou eenmaal dat er bij industrie geen verse schone lucht ontstaat. Maar de boete is terecht ze hadden het moeten melden.
Newgrounds (1-4-2011 om 14:09)
@John Dus door dit voorval op Dow moet de kerncentrale dicht? Ik snap niet wat dat ermee te maken heeft..... Kon net zo goed stroom zijn van windmolens.... Verklaar nader aub.
Adriaan (1-4-2011 om 13:21)
@ John Zucht.... wat een vergelijking! Ga eens protesteren tegen bedrijven als Thermphos, die zijn een stuk gevaarlijker en krijgen maar een fractie van de controles die een kerncentrale krijgt. De kerncentrale sluiten is een goed idee, van zodra de nieuwe in gebruik genomen wordt!!
Me (1-4-2011 om 13:17)
Dus jij gaat s avonds op de hometrainer zitten om te zorgen dat je stroom hebt? En welk alternatief wil je? de hele zee volbouwen met windmolens?
Erik (1-4-2011 om 09:41)
@John Dat is appels met peren vergelijken wat jij doet! Jij bent er waarschijnlijk zo 1 die een abbonement op "groene stroom" heeft en vergeet dat alles via dezelfde kabel je huis in komt en dus ook uit de kerncentrale. Gebeurtenis in Fukushima is natuurlijk heel extreem, aardbeving en tsunami.
Mar (1-4-2011 om 09:26)
@ John: Ja, ben het met je eens. Zeker na het lezen van het rapport Andriessen waaruit blijkt dat er toch wel ernstige incidenten zijn voorgevallen die (uiteraard) niet breeduit op de voorpagina zijn verschenen...En dan is er ook nog het afval.
Cookie-instellingen beheren