Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Delta: boete voor niet melden voorval

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.44 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta in donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van tienduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tegen de energieproducent was 12.000 euro boete geëist. Op 2 juli 2008 vond er in een 50kV-schakelstation bij de warmtekrachtcentrale bij Dow in Terneuzen een incident plaats waarbij het verstikkende broeigas zwavelhexafluoride de lucht in ging.
 
Delta had dit voorval niet of in ieder geval niet tijdig aan de provincie gemeld en werd daar dus voor veroordeeld.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (1-4-2011 om 09:06)
Als delta een boete krijgt, van wie zijn geld wordt die betaald? Was het niet beter de verantwoordelijke persoon ervoor te laten opdraaien?
P Piraat (1-4-2011 om 04:42)
@John, en dan? Back to basic? Berevel aantrekken en weer in grotten wonen? Kernenergie is de meest effectieve, schone en veilige manier van energie opwekken op dit moment. Je moet eens weten wat over de grens staat. Dan slaap je helemaal niet meer als je dit eng vindt. Kernenergie = gewoon doen!
Henri (1-4-2011 om 04:16)
Jajaja, misschien geen super-nalatigheid maar toch een incident die (niet) gemeld word hé..zo zal het ook gaan met nucleair 'lekje', vergeet men dan ook dezelfde moment te melden !! 2011 en nog steeds kunnen grote bedrijven alles maken, grrr.wat is nu 10.000 euro boete voor zo'n miljoenen bedrijf
John (31-3-2011 om 23:50)
Delta had dit voorval niet of in ieder geval niet tijdig aan de provincie gemeld en werd daar dus voor veroordeeld. En moet er dan ook nog , Kerncentrales bij gebouwd worden ? Dacht het niet , Dicht , de centrale in Borsele en Nooit meer open!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren