Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 253 km

'Taakstraf na fataal ongeluk'

Toegevoegd: 21-04-2011, 18.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige automobilist uit Krabbendijke is donderdag een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar geëist. Dat gebeurde naar aanleiding van een fataal ongeval.


De man reed 18 juni vorig jaar met zijn bestelwagen achter een auto en wilde die passeren. Bij die manoeuvre, hij was toen al halverwege zijn voorganger,  zag hij plotseling een motorrijder die eveneens aan het inhalen was.

De motorrijder, een 23-jarige man uit Kapelle, werd door de wagen geraakt, begon te slingeren, raakte van de weg af en reed tegen een boom. Hij overleed ter plaatse. De Krabbendijker is al eens veroordeeld voor te hard rijden, rijden onder invloed en heeft ook al een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer) achter de rug.

Uitspraak 4 mei.

Zie ook:
- 18/06/2010: Motorrijder verongelukt N666
- 18/06/2010: Motorrijder was 23-jarige man


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oost-souburgers (22-4-2011 om 14:19)
Met dank aan de cda ,vvd ,en die andere achtelijke politieke partijen in de 2e kamer hebben wij die slappe straffen te danken ,maar dat willen we blijkbaar,willen we verandering moeten we met zn allen op geert wilders stemmen ,en dit niet meer toe laten .
Vlinder (22-4-2011 om 10:53)
Nederland, land van belachelijke verwennerij-wetgeving. Deze moordenaar behoeft geen taakstraf, maar een jarenlange celstraf. Maar nee, hij krijgt de kans van onze staat om het over een jaar nog eens te herhalen, met aftrek van voorgaande periode, dus medio juni 2011 is hij weer op de weg.. Pas op!
Adri (22-4-2011 om 08:57)
Er staat toch duidelijk "....en een rijontzegging van een jaar." Dus wordt ook geeist dat hij een jaar lang geen motorvoertuig mag besturen. Zijn baan zal hij dan dus ook wel kwijt zijn. Maar, eerlijk gezegd gezien de geschiedenis,een lage straf lijkt mij.
Kees (22-4-2011 om 08:10)
Niemand die in het bericht leest dat ook de motorrijder aan het inhalen was? En het ongeluk dus niet voor de volle 100% op het conto van de automobilist geschreven kan worden? Maar de geschiedenis van de automobilist geeft inderdaad wel te denken.
Rik (21-4-2011 om 23:50)
18 juni vorig jaar, toen was hij 20. Kan hij max 2jr zijn rijbewijs gehad hebben. En dan al vier van zulke feiten op zijn naam? Deze straf lijkt wel een beetje te licht. De straffen voor de andere feiten heeft hij al gehad natuurlijk, maar toch. Dit mag van mij ook zwaarder bestraft worden.
Piet (21-4-2011 om 22:08)
Wat een zwakke eis is dit dan,de rechter heeft geen enkele realiteits zin wat deze knul al uitgevreten heeft.En dan ook al een EMA cursus moeten volgen,dus niks geleerd.Dit figuur moet nooit meer achter het stuur van welk voertuig dan ook mogen rijden,levenslang.
Cookie-instellingen beheren