Weerbericht:
Koud begin van de dag. Verder zonnige perioden en plaatselijk een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht visstropers aangehouden

Toegevoegd: 16-05-2011, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondagmiddag in Terneuzen een groep van acht vissers aangehouden voor visstroperij. De vissers maakten zich schuldig aan ondermaatse visvangst in de Westerschelde en gebruikten hierbij ongeoorloofd vistuig.

Afgelopen weken zijn verschillende klachten bij de Waterpolitie van het KLPD binnengekomen over groepen vissers die de regels niet naleven die gelden voor het vissen op zeebaars. De Waterpolitie hield zondagavond een controle en constateerde dat de groep vissers ondermaatse zeebaars niet terugzette en gebruikmaakte van illegale vismethoden.

Tijdens een observatie bleek dat de vissers op verschillende plekken hun vangst direct verstopten op de zeedijk. Nadat deze handelswijze was vastgesteld zijn de mannen aangehouden. De 35 zeebaarzen die zijn aangetroffen bleken allen ondermaats te zijn.

De acht mannen,  in de leeftijd van 16 tot 39 jaar, afkomstig uit België (6), Turkije en Bulgarije hebben van het Openbaar Ministerie ieder een schikkingsvoorstel van €100,- gekregen en hebben afstand gedaan van al hun in beslag genomen visspullen.

Het vissen op zeebaars mag zonder vergunning tot maximaal twee hengels met niet meer dan drie haken ook het vissen met een peur of spieringlijn met maximaal 12 haken is toegestaan. De mininimum maat voor zeebaars bedraagt 36 centimeter.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (17-5-2011 om 19:34)
Ze zouden ook eens bij epz moeten kijken daar staan er dagelijk vele die tientalen ondermaatse zeebaars mee nemen.
Vlissinger (17-5-2011 om 15:32)
@ frans: wat denk je dat een weekje vast zitten kost voor de overheid? boete gewoon hoger maken, dat zal meer afschrikken.
A (17-5-2011 om 12:15)
Lees eens verder joh, al hun visspullen zijn ook ingenomen denk je dat die hengels enzo geen centen kosten !
Judge dredd (17-5-2011 om 10:26)
Daar heb je weer zo een belachelijk vonnis, voor vele duizenden euro's gejat ? dan krijgt u 100 euro boete.. die rechters zijn niet helemaal lebber in de bovenkamer, dit lijkt meer een stimulerings regeling ! nee, een kleine verkeersovertreding kost al meer, maar stropen mag blijkbaar wel. ZIEK !
Erik (17-5-2011 om 09:31)
100 Euro, daar kun je heel wat vis voor kopen bij de visboer haha.
Peter (17-5-2011 om 08:43)
Dat zal flink zoden aan de dijk zetten! Visspullen hebben ze afstand van gedaan: let dus op uw spullen want ze zoeken weer nieuw materiaal! Schikkings voorstel 100€ : al die weken voor 100€ boete dat zal wel afschrikken! Gezien de nationaliteiten zal de boete wel open blijven staan.
Cookie-instellingen beheren