Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Gewapende overval in Terneuzen

Toegevoegd: 05-06-2011, 23.39 uur - Update: 06-06-2011, 21.49 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie Zeeland is vanavond een onderzoek gestart naar een gewapende overval in Terneuzen.
 
Omstreeks 22.30 uur betraden twee mannen (28 en 29 jaar) de achterzijde van de woning aan de Vrijheidslaan. Beide mannen passen op deze woning omdat de eigenaar op vakantie is. Nadat het duo de woning had betreden, werden ze overvallen door vier gemaskerde mannen. Ze werden bedreigd en geslagen.


Tegelijkertijd betrad aan de voorzijde een derde man de woning. Hij werd door een van de daders onmiddellijk met een wapen bedreigd. Vervolgens liep deze dader naar de auto van de man die als laatste de woning had betreden. Deze auto stond voor de woning.

De dader ging er hierna met de auto vandoor in de richting van het poldergebied. De personenauto is een zwarte Mercedes, voorzien van het kenteken 15-KKJ-8. Hierna sloegen de overige drie daders op de vlucht. Ze reden weg in een onbekende auto.

Zeker een persoon werd vastgebonden met tyrips. Deze zijn later door iemand van de technische recherche veiliggesteld. Een persoon kreeg rake klappen, onder meer in het gezicht. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij nader onderzocht.

De politie heeft de zaak in verband gebracht met coffeeshop Miami in Terneuzen. Het pand dat werd overvallen, een flinke vrijstaande woning, was voorzien van camerabewaking. Het lijkt erop dat de camera's dusdanig zijn gemanipuleerd dat er geen goed beeld meer is gemaakt. De politie heeft echter een bedrijf ingeschakeld om te kijken of er toch beelden zijn mer overvallers erop.

Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang. De politie wil in contact komen met mensen die eerder deze dag of tijdens de overval iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Vrijheidslaan. Ook mensen die informatie hebben over de daders wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dit kan op het politiebureau in Terneuzen of door te bellen naar 0900-8844.

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-18176703. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. Uw informatie kan wellicht bijdragen tot het oplossen van deze overval.
Indien getuigen niet met de politie willen praten dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suzanna (7-6-2011 om 10:43)
Softdrugs scene is echt niet crimineel......!!!? Kiezen voor dit vak of voor vrienden in dit vak heeft consequenties.
Yersenaer (6-6-2011 om 17:34)
Het wordt steeds gekker in Terneuzen!
Terneuzenaar (6-6-2011 om 16:28)
Je zult maar op andermans huis passen en dan het ziekenhuis worden ingeslagen.....
Cookie-instellingen beheren