Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Kitesurfer ernstig gewond Vrouwenpolder

Toegevoegd: 12-07-2011, 16.52 uur
Door: Roland de Jong
VROUWENPOLDER - Op het strand tussen Vrouwenpolder en Breezand is vanmiddag een kitesurfer ernstig gewond geraakt.

De watersporter maakte rond 15.15 uur als gevolg van de harde wind bij de Veerse dam een harde landing op het Noordzeestrand. De ambulancedienst en de strandwachters van Vrouwenpolder en het Banjaardstrand gingen snel ter plekke.


Zij kregen assistentie van een reddingstruck van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Westkapelle en de traumahelikopter uit Rotterdam.

Het slachtoffer is op het strand gestabiliseerd en vervolgens in een jeep van de strandwacht overgebracht naar een bij een strandovergang gereedstaande ambulance. De arts van het traumateam is meegegaan met het slachtoffer.

De gewonde is uiteindelijk met een ziekenwagen afgevoerd. Over zijn/haar letsel had de politie vanmiddag nog geen nadere informatie. Toen de arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) rond half vijf weer bij de helikopter terugkwam, kon deze weer opstijgen.

Het Koninklijk Nederlands Meteorlogisch Instituut (KNMI) waarschuwt momenteel voor zware windvlagen uit noord tot noordoost 7.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mariska (15-7-2011 om 15:41)
@ jelle morrien. het was iemand die al kon kitesurfen en een opfrisles nam, heel goed dus van deze persoon. helaas ging het. verslag van de betreffen surfleraar staat hier: http://www.hanglos.nl/forum/270567/kiteforum-kiter-gewond-vrouwenpolder.html
Jelle morrien (14-7-2011 om 11:51)
Het was een cursist het was zijn eerste les iedereen stond op het water met 8m2 alle andere lessen waren al afgelast behalve die van hem die nog gewoon vrolijk met een 10m2 aan het lessen was dan vraag je om moeilijkheden:/
Abc (13-7-2011 om 17:04)
@Paul klaassen wat jij zegt klopt helemaal
Kogando (13-7-2011 om 13:58)
@Schimpy Ben het eens met de opmerking dat kitesurfers best lid kunnen worden van de KNRM. Maar, als je er goed mee om gaat is kitesurfen niet heel gevaarlijk. Wielrennen kost nog veel meer geld/veel meer ongelukken..... Moeten ze dan ook maar verbieden.
Strandwachtvp (13-7-2011 om 13:56)
Goed gedaan strandwachters!!
Jeffrey (13-7-2011 om 12:59)
Het is zo zonde dat ze de sport in diskrediet brengen omdat er weer een paar kneuzen rond lopen die denken dat ze het wel even kunnen.. als je niet weet wat je doet moet je beginnen op een rustige dag..
Cookie-instellingen beheren