Vrouw vermoord, man kritiek Middelburg

Toegevoegd: 19-07-2011, 01.52 uur - Update: 19-07-2011, 10.27 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vannacht iemand vermoord. Een tweede slachtoffer raakte zeer ernstig gewond.

Het incident vond rond 01.05 uur plaats in de Hooge Meestraat in de wijk Dauwendaele. Meerdere ambulances en de traumahelikopter zijn ingezet. De brandweer heeft met een ladderwagen de zwaargewonde uit de woning getakeld. De helikopter is na de inzet in Middelburg naar het ziekenhuis in Goes gevlogen. Daar moest de brandweer stand-by staan.

De politie is massaal uitgerukt. De buurt is zeer ruim afgezet. De technische en de tactische recherche doen onderzoek. De brandweer heeft ook een commando-unit ingezet. De recherche heeft ook een aanhanger gebracht waarin briefings worden gehouden. Het onderzoek is inmiddels gestart.

Verdachten
De politie wil tot nu toe alleen bevestigen dat er sprake is van een dode en een zwaargewonde en dat er sprake is van een ernstig misdrijf. Er zou een verdachte voortvluchtig zijn. Hiernaar is onder meer met een hond en een politiehelikopter gezocht. Berichten dat het zou gaan om een auto die zijn weggereden, kunnen nog niet worden bevestigd. Meer informatie over de verdachte leest u hier.

Volgens de politie is de vermoorde persoon een vrouw. De zwaargewonde is een man. Het is niet duidelijk hoe de slachtoffers gewond zijn geraakt. Omwonenden hebben verklaard geen schoten te hebben gehoord. Inmiddels doet de politie ook een buurtonderzoek.

Omgeving
In de omgeving van de plaats waar het misdrijf in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond, hebben in de afgelopen twee jaar meerdere ernstige geweldsdelicten plaatsgevonden. In april 2009 werd bijvoorbeeld in de Tappershofstraat een vrouw neergestoken. Diezelfde maand was het ook raak in de Wijdaustraat, een straat die grenst aan de Hooge Meestraat.

Volg ook de updates via ons officiële Twitterkanaal: klik hier.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. V (19-7-2011 om 11:12)
Ik was ook wel even van... Nou, moet dat nu de hele nacht? Tot ik vanmorgen hoorde wat er was gebeurt! vreselijk. Heel eng dat hij nog rondloopt. Petje af voor de helivliegers en alle politiemensen die al de hele nacht en morgen in touw zijn. En heel veel sterkte voor de nabestaanden. Afschuwelijk.
Annoniem (19-7-2011 om 11:08)
Doe ff normaal man van dat word er wat gedaan is het weer niet goed het gaat nu wel om 2 menselevens
Rick (19-7-2011 om 10:54)
@ Mariska en veel anderen: Jullie doen de hele verslaggeving echt onrecht aan door te klagen over een paar nachtbrakers die klagen dat ze niet kunnen slapen. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde en het zijn echt 12 in een dozijn reacties. Reageer dan niet!
M Kush (19-7-2011 om 10:27)
Die eerste 2 reacties zijn echt asociaal.
Mariska (19-7-2011 om 10:23)
En dit nog voor de mensen die lopen zeuren hier dat ze niet kunnen slapen: jullie hebben nog nooit gehoord van RESPECT en FATSOEN. Ik vind het echt onbeschoft om over zoiets te zeuren. Als er in jouw kring iets gebeurd vind je het ook fijn dat ze gaan zoeken toch? Denk even na...
Mariska (19-7-2011 om 10:20)
Wat erg wat er gebeurd is! Werd wakker van constant een heli dus ik ben even gaan zoeken wat er aan de hand was. Schrok er wel van, woon er zelf ook niet heel ver vandaan. Ik hoop dat ze de dader snel te pakken krijgen. Heel veel sterkte voor de nabestaanden, dit wens je niemand toe.