Vrouw vermoord, man kritiek Middelburg

Toegevoegd: 19-07-2011, 01.52 uur - Update: 19-07-2011, 10.27 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vannacht iemand vermoord. Een tweede slachtoffer raakte zeer ernstig gewond.

Het incident vond rond 01.05 uur plaats in de Hooge Meestraat in de wijk Dauwendaele. Meerdere ambulances en de traumahelikopter zijn ingezet. De brandweer heeft met een ladderwagen de zwaargewonde uit de woning getakeld. De helikopter is na de inzet in Middelburg naar het ziekenhuis in Goes gevlogen. Daar moest de brandweer stand-by staan.

De politie is massaal uitgerukt. De buurt is zeer ruim afgezet. De technische en de tactische recherche doen onderzoek. De brandweer heeft ook een commando-unit ingezet. De recherche heeft ook een aanhanger gebracht waarin briefings worden gehouden. Het onderzoek is inmiddels gestart.

Verdachten
De politie wil tot nu toe alleen bevestigen dat er sprake is van een dode en een zwaargewonde en dat er sprake is van een ernstig misdrijf. Er zou een verdachte voortvluchtig zijn. Hiernaar is onder meer met een hond en een politiehelikopter gezocht. Berichten dat het zou gaan om een auto die zijn weggereden, kunnen nog niet worden bevestigd. Meer informatie over de verdachte leest u hier.

Volgens de politie is de vermoorde persoon een vrouw. De zwaargewonde is een man. Het is niet duidelijk hoe de slachtoffers gewond zijn geraakt. Omwonenden hebben verklaard geen schoten te hebben gehoord. Inmiddels doet de politie ook een buurtonderzoek.

Omgeving
In de omgeving van de plaats waar het misdrijf in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond, hebben in de afgelopen twee jaar meerdere ernstige geweldsdelicten plaatsgevonden. In april 2009 werd bijvoorbeeld in de Tappershofstraat een vrouw neergestoken. Diezelfde maand was het ook raak in de Wijdaustraat, een straat die grenst aan de Hooge Meestraat.

Volg ook de updates via ons officiële Twitterkanaal: klik hier.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gasman (19-7-2011 om 09:05)
Weer zinloos geweld mensen ombrengen.. ppff en dan :" kan nie slaaaaapeeen " ppff moet je aandacht ofzo ga dan op twitter zeuren, vind het heel erg voor de nabestaanden hopenlijk word ie op gepakt
Marga (19-7-2011 om 08:46)
Ja indd. schandalig klagende mensen! Er zijn 2 mensen omgebracht en dan mag de Politie van mij heel Middelburg wakker houden als ze met een onderzoek bezig zijn. Slaap haal je in, de slachtoffers worden NOOIT meer wakker! Denk eens aan de mensen hun familie. Heel veel sterkte voor de familie.
Een goede ouder (19-7-2011 om 08:29)
Beste slapeloos, Wat ben jij een slechte ouder zeg... Als je kinderen wakker liggen en dan toch achter je pc zitten. Je kan beter naar je kinderen toe gaan, die hebben je nodig.
Mamajanus (19-7-2011 om 08:15)
HIer brand een kaarsje voor de mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij dit vreselijke drama. Sterkte voor alle nabestaanden. Maar ook voor de politie, brandweer en ambulance/traumahelicopter medewerkers die dit drama ook van dichtbij hebben meegemaakt.
Ik (19-7-2011 om 07:32)
WAAROM? Heel veel sterkte voor de nabestaanden. We denken aan jullie.
Vreslijk (19-7-2011 om 07:29)
Vreselijk dit drama. Wie doet zo ietsverschrikkelijks. Helaas is het wel de realiteit die steeds dichter bijkomt. Ik wens ieder die hier slachtoffer of dicht bij betrokken is heel veel sterkte. En laat in vredesnaam de dader,s gepakt worden. En toon respect