Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden kans op mist. Vannacht lokaal mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewapende overval Terneuzen

Toegevoegd: 31-08-2011, 17.26 uur - Update: 31-08-2011, 18.27 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen is vanmiddag een overval gepleegd tijdens een goudbeurs in Hotel Triniteit aan de Kastanjelaan.


Vanmiddag was in het hotel een goudinkoopdag aan de gang. Er waren volgens de politie veel mensen aanwezig. Rond half drie kwamen twee mannen het hotel binnen. De daders zijn met een nog onbekend geldbedrag en sieraden weggelopen en later in een auto gestapt in de Esdoornlaan.

Er is onmiddellijk een grootschalig onderzoek opgestart door de politie. Diverse eenheden hebben gepost op de route Terneuzen - Middelburg. Zo stond er een groot controlepunt bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. Ook de Marechaussee verleende haar medewerking.

Ook richting de Belgische grens werd gezocht. Ook is de Belgische politie geïnformeerd en gevraagd uit te kijken naar een verdachte auto. Met een politiehelikopter werd in Terneuzen vanuit de lucht gezocht. Ook werd de overvalslocatie in kaart gebracht.

Bij de overval raakte niemand gewond. Er werd mogelijk gebruik gemaakt van een vuurwapen en een steekwapen. Er is een summier signalement van de overvallers. Het gaat om twee mannen met een normaal postuur. Ze waren circa 1.75 cm lang. Dader één heeft een donker getint uiterlijk. Dader twee was licht getint.

De politie is nog op zoek naar getuigen en dan met name naar een meisje die via via heeft laten weten dat ze een auto heeft zien wegrijden met twee personen erin. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

 

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-18176703. Bij de CIE is anonimiteit gewaarborgd. Indien getuigen niet met de politie willen praten dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Piccard
De overval doet veel denken aan die op het Vlissingse Hotel Piccard op 15 april van dit jaar. Toen kwamen ook enkele daders het hotel binnen tijdens een goudverkoopdag. Voor die overval zijn inmiddels twee verdachten opgepakt.

Ongeveer een maand na de overval werd een 18-jarige Vlissinger opgepakt. Begin deze maand nog werd een tweede 18-jarige Vlissinger als verdachte aangehouden.

Volgens de politie zijn er nog geen aanwijzingen dat de overval in Terneuzen iets te maken heeft met die in Vlissingen. De politie benadrukt verder dat dergelijke goudbeurzen de laatste tijd vaker in onze provincie zijn gehouden en dat die zonder problemen zijn verlopen.

Zie ook:
- 12/08/2011: Arrestatie overvaller Piccard
- 19/05/2011: Verdachte overval Piccard vast
- 19-04-2011: Overvallers zaten op scooter
- 15/04/2011: AT ingezet na overval hotel


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron (2-9-2011 om 00:43)
Wel tekenent dat ze ondanks zulke grootschalige politieoptreden hebben kunnen ontkomen.
Linda (1-9-2011 om 11:18)
Je kan het best die goud beurzen afschaffen je krijgt tocht niet terug wat je er voor betaald hebt en je brengt er nog mensen mee in gevaar zie maar Vlissingen en nu Terneuzen. Het is natuurlijk wel zo dat ze andermans spullen moeten met rust laten maar tegenwoordig doen ze alles om aan geld tekomen
Hennie (1-9-2011 om 08:55)
De overvallers bleven ook vast niet wachten op de heli die een uur later in de lucht zat om ze op te sporen.
JS (1-9-2011 om 07:52)
Misschien eens kijken naar de mensen,of mensen in hun omgeving, die dit organiseren. Je vraagt aan mensen om hun goud te komen brengen/verkopen en dan je slag slaan! Simpel
Zeeuwse (31-8-2011 om 22:44)
Zo iets kun je tegenwoordig verwachten. Of goed beveiligen of geen beurs. Gelukkig geen slachtoffers, maar je bent wel mooi je geld en goud kwijt.
Marcel (31-8-2011 om 22:35)
Ik zou nog meer reclame maken voor dit soort beursen. Criminelen hebben het maar voor uitzoeken en dit in deze tijd. Lekker slim!!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren