Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 177 km

Veroordeling vanwege bedreigen Wilders

Toegevoegd: 26-07-2012, 22.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de twee rappers van het Twentse Twentse Penn Connection (Raheem, 25 jaar uit Enschede en Dope-D (27 jaar uit Hengelo) elk een taakstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.


Tegen het rap-duo van Penn Connection (Penitentary= Gevangenis Connection) was elk een taakstraf van tachtig uur en eveneens twee maanden voorwaardelijk geëist. De rechtbank achtte het duo schuldig aan het bedreigen van de politicus Geert Wilders via een clip op You Tube.

Op de tijdens de behandeling van de zaak vertoonde clip 'Wilders Diss' was overigens voor een leek nauwelijks iets verstaanbaars te horen, maar een geoefend oor en na een paar keer afspelen vielen er wel degelijk dreigementen te horen. Zo werd de politicus met de dood bedreigd of werden er in ieder geval mensen aangezet om de PVV-leider iets aan te doen. De clip eindigt met een zogenaamd nieuwsbericht dat Wilders dood is gevonden in een varkensstal.

Volgens de raadsman van de beide rappers was er absoluut geen sprake geweest van een bedreiging, maar was het een waarschuwing. De maker van de viceoclip, een minderjarige Axelaar is al eerder tot een voorwaardelijke taakstraf veroordeeld.

Zie ook:
- Taakstraf voor bedreigen Wilders (13-07-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (27-7-2012 om 11:45)
Goed zo.
Cookie-instellingen beheren