Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 36 km

Commotie Middelburg blijkt voor niets

Toegevoegd: 02-08-2012, 23.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het verdachte pakketje dat vanavond in Middelburg werd aangetroffen blijkt een fotoblikje van de Volkssterrenwacht te zijn. De commotie blijkt dus voor niets.


Het pakketje werd rond 20.00 uur aangetroffen op de paal van een verkeerdbord bij een invalidenparkeerplaats aan het Hofplein, vlakbij het Zeeuws Archief en de Hofpleinkerk. De politie sloot de omgeving na de vondst af met linten. In afwachting van de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werden er door de gemeente Middelburg dranghekken geplaatst.

Rond 22.30 uur liet de politie Zeeland weten tips te hebben gehad dat het verdachte voorwerp mogelijk een apparaatje voor solargraphy is dat door de sterrenwacht wordt gebruikt. De politie onderzocht die tips en de secretaris Tjerk Westerterp van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen uit Middelburg kwam ter plekke. Hij constateerde al snel dat het ging om een zonneblikje.

De sterrenwacht startte in 2010 met het Zeeuwse solargafieproject: het vastleggen van de schijnbare beweging van de zon langs de hemel met een zelf gemaakte gaatjescamera (zonneblikje). In de periode vanaf 22 december (kortste dag) tot 21 juni (langste dag) worden hiermee opnames gemaakt. Met een scanner kunnen de belichte stukjes fotopapier worden omgetoverd tot ware kunstwerkjes van zonnebanen.

Zie ook:

- Verdacht pakketje Middelburg (02-08-2012)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Badr (3-8-2012 om 22:06)
@ Sjakko, hoezo ben ik ineens een angsthaas als ik feiten aandraag en moet ik maar thuis wegkruipen ? wat mij wel beangstigd zijn mensen zoals u die gelijk met een oordeel klaarstaan en het allemaal wel weten terwijl in feite, jawel,nog een keer, u er geen snars van begrijpt of zelfs van kan weten.
Sjakko (3-8-2012 om 19:52)
@Rob&Badr; Uit jullie reacties kan herleiden dat jullie precies van die angsthazen zijn zoals in de eerdere reacties beschreven. Ik zou in jullie geval willen aanbevelen; binnenblijven, deur op slot en hopen dat de bliksem niet inslaat. Succes met jullie kortzichtige en bange leventje.
Rob (3-8-2012 om 16:07)
@jo 'mensen zoals jij'... kortzichtige draak. Volstrekt idioten zoals jij die er de ballen verstand van hebben. Stop maar eens een colablikje vol kruit (van rotjes bijv.) en houd dat in je hand en steek het af. Dan zie ik graag de reacties van je nabestaanden tegemoet!!
Badr (3-8-2012 om 15:12)
@ "Jo", een man uit het midden oosten ? kijk eerst eens goed naar welke "mannen" het afgelopen decennia onze maatschappij hebben geschokt met verschrikkelijke tereurisische daden. het grote deel komt echt niet uit het midden oosten maar zijn voornamelijk duidelijk "westerlingen".
MM (3-8-2012 om 14:49)
@ Rob, ben het helemaal met je eens, als de politie iets niet doet is het niet goed en nu doen ze wel wat en is het ook niet goed. Zeker in deze tijd moet je voorzichtig zijn. Er is een verschil tussen massahysterie of angstigheid en voorzichtigheid, ik heb geen massa's mensen gillend en schreeuwend door de straten zien rennen of dat er mensen geevacueerd werden, er werd eerst onderzoek gedaan en daar is niks mis mee
Sjaak (3-8-2012 om 12:04)
Voordat iedereen heel hard gaat lachen en "wat een onzin" gaat roepen, wil ik even wijzen op die flitspaal waar ook een raar ding aanhing..zo raar is het dus niet.
Cookie-instellingen beheren