Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 18 km

Burgemeester eert jonge redders

Toegevoegd: 13-09-2012, 20.29 uur
Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde. Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde.
Burgemeester Roep overhandigt een oorkonde.
© Foto: Familie Bakker
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op zondag 10 juni traden de broers Mitchell en Brandon Bakker in het voetspoor van loods en mensenredder Frans Naerebout. Door oplettend en snel handelen zorgden zij ervoor dat een Vlissingse drenkeling gered kon worden uit de Westerschelde.


Brandon (13) en Mitchell (17) waren aan het vissen op de glooiing van de Boulevard terwijl ze een man de zee in zagen gaan om een stukje te zwemmen. Kort daarna zagen zij hem niet meer, ook niet op het strand. Daarna kwam de man vlakbij hen boven water en riep om hulp. Hij kon vanwege de stroming niet meer terug.

Daarop heeft Mitchell 112 gebeld en doorgegeven wat er gebeurde, met een correcte plaatsaanduiding. Met behulp van aanwijzingen van Brandon en Mitchell is de drenkeling vervolgens richting de snel arriverende boot van de reddingsbrigade gezwommen, waarop hij de boot ingetrokken werd.

Burgemeester René H. Roep prees de jongens voor hun oplettendheid en koelbloedig optreden en noemde hen een voorbeeld voor andere jongeren. Hij reikte hen allebei een Oorkonde uit van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Zie ook:
- Drenkeling uit zee gered Vlissingen (10-06-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mitchell (15-9-2012 om 09:48)
Thanxx iedeeen
Jedidja (14-9-2012 om 19:36)
Idd veel minder reacties dan op vervelende berichten.... Dus hier van mij ook nog even een pluim! Ga zo door!!
Jeroen,Tholen (14-9-2012 om 18:31)
Netjes gedaan jongens! Top!
Ronald Snoek (14-9-2012 om 17:28)
Brandon en Mitchell, helemaal TOP wat jullie gedaan hebben. Volwassen mensen weten soms niet eens wat ze moeten doen, de drenkeling zal jullie eeuwig dankbaar zijn!!! Dat kan nooit iemand jullie meer afnemen, Met recht de oorkonde!!! Geniet van de roem, het komt jullie toe!!
Stefan (14-9-2012 om 17:06)
Super gedaan jongens! de oudere met altijd maar het commentaar op de jeugd die hoor je nu niet he!! Kom maar op met die reacties!! Hulde aan de jongens
Mitchell (14-9-2012 om 16:53)
Thanxx mensen
Cookie-instellingen beheren