Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 210 km

Agent breekt hand bij arrestatie

Toegevoegd: 29-07-2013, 15.12 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Een agent heeft zondagmiddag zijn hand gebroken toen hij probeerde een arrestatie te verrichten in Terneuzen.


De politie kreeg rond 17.00 uur de melding dat in de Martinus Eijkestraat in Terneuzen twee mannen aan het vechten waren. Het zou er hard aan toe gaan en verschillende getuigen hadden gezien dat één van de twee de ander met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde.

De politie ging meteen met meerdere voertuigen ter plaatse. Bij een flatgebouw aan de Martinus Eijkestraat troffen zij op een bankje een man die door getuigen werd aangewezen als één van de vechtersbazen. De man was onder invloed van drank en/of drugs. Volgens omstanders was de andere betrokkene het flatgebouw ingevlucht. De man die de flat was in gerend zou met het vuurwapen hebben gezwaaid.

De agenten hebben de man op het bankje, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Toen hij in de politieauto geplaatst werd, begon hij de agenten te spugen en te trappen. Ook in de auto ging hij door met trappen. Een agent trok vervolgens het portier open en gaf de man een corrigerende tik om hem in bedwang te krijgen. Hierbij brak de agent zijn hand.

Intussen waren andere agenten de flat binnengegaan om de andere verdachte te zoeken. Deze 40-jarige man uit de gemeente Sluis, die eveneens onder invloed was, werd in een flatwoning aangetroffen. Hij is aangehouden en de flat waar hij aanwezig was is doorzocht door een speurhond en zijn hondengeleider. In de flat werd door de politie geen vuurwapen aangetroffen.

Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zitten ze nu nog vast. Door de agenten zijn diverse getuigen gehoord. De verdachten worden vandaag verder gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse (31-7-2013 om 12:25)
Sorry maar wat een geklets hier....agenten zouden dit veel vaker moeten doen...wie niet wil luisteren moet maar voelen. Ik zeg: goed gedaan!! Haal dat schormen maar van de straat, kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
Petra (30-7-2013 om 22:22)
In de eerste plaats een kunst om met een tik je hand te breken. Misschien toch de staat van zijn botten een laten controleren. Hopelijk heeft die gebroken hand ook effect gehad daar ik me afvraag wat er werkelijk is gebeurd om een hand te breken...?
Marco (30-7-2013 om 17:50)
Tuurlijk, een corrigerende tik. Daar geloof ik niks van.
Ex mossel (30-7-2013 om 16:40)
Nou lekker corrigerende tik dan! Zal wel een klap geweest zijn..
K (30-7-2013 om 13:06)
Een agent die een corrigerende tik geeft en dan zijn hand breekt? dan was het wel een dreun en geen tik, ik heb geen goed woord voor deze verdachten maar ze mogen wel opletten dat ze niet aangeklaagd worden voor het breken van de hand van een ambtenaar of zou dit een bedrijfsongevalletje zijn?
Ger (30-7-2013 om 12:58)
Zo das nie fijn voor die agent..... Voortaan maar een boksbeugel gebruiken dan voelen die crimi's het ook nog...... Die crimi's toch weer eerder vrij dan de agent zijne rapport klaar heeft, laat ze in ieder geval nog iets overhouden aan hun arrestatie...
Cookie-instellingen beheren