Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 25 km

Rijbewijs straatracer ingevorderd

Toegevoegd: 07-04-2014, 13.06 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 19-jarige jongeman uit Sas van Gent is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te hard reed. De man nam volgens de politie vermoedelijk deel aan een straatrace.

Volgens de politie werd de man betrapt toen hij zondag rond 17.40 uur 65 kilometer per uur te hard reed op de Koegorsstraat. De snelheid van zijn auto werd door de politie geklokt op 125 kilometer per uur. De maximum toegestane snelheid is daar echter 60 kilometer per uur.

Volgens de politie maakte hij vermoedelijk deel uit van een groep straatracers. Dergelijke groepen hebben extra de aandacht van de politie. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jerommeke (8-4-2014 om 19:55)
Auto aan een normkeuring onderwerpen. Alles terug naar fabriekswaarden. Fout onderdelen in beslag nemen. Dan opnieuw keuren. Vervolgens verbeurd verklaren. Ontleden in onderdelen en door de Domeinen la y en verkopen. De eigenaar, naast de gevangenisstraf, dit als taakstraf laten uitvoeren. N.B.: bij deze snelheden op die wegen wordt het voertuig een wapen!
Ik (8-4-2014 om 12:35)
ach, hebben we dit allemaal niet al eens gedaan? het is niet slim ivm verkeersveiligheid, en je loopt het risico op een fikse prent. Wat Ruud zegt, ik denk dat ik gemiddeld wel 1 keer per week zo'n stoplichtsprintje doe. Gewoon omdat ik een snel klein en licht autootje heb die de dikdoeners de baas is. Gewoon voor het leuke gevoel. Maar te hard rijden doe ik niet, of bijna nooit.
Jeroen (8-4-2014 om 08:53)
Rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven.
Ruud (8-4-2014 om 08:26)
Wat een reacties allemaal weer van mensen die denken het beter te weten. Ik kijk dit soort berichten vooral om de reacties te lezen. Straatrace is natuurlijk wel grootsheidswaanzin. Een sprintje 0-80 aan de stoplichten is ook een ''straatrace''. Doet bijna iedereen wel eens, man/vrouw, jong/oud dus al deze mensen nemen deel aan een straatrace? Geef dit soort jongens en meisjes een stuk rechte weg wat afgesloten is en laat ze daar hun gang gaan, rijden ze zich te pletter is het eigen schuld dikke bult. Deze jongeman reed zelfs niet eens in een golfje/BMW of drempelschraper, vooroordelen, altijd grappig. Dat ze zoveel hier te hard rijden is uiteraard onverantwoord op dit tijdstip. Dat het rijbewijs afgepakt is, is meer als terecht!
Kees (7-4-2014 om 23:52)
Racen mag in de gemeente Hulst bijna overal, maar zeker in de Julianastraat in Heikant. Daar gelden geen regels, er staan geen borden en controleren kan de politie daar niet. Dus u weet waar u terecht kan...
Pieterjan (7-4-2014 om 22:07)
En wat als er nou geracet word op circuit ? en wat als er nou wel racelecenties zijn ? En als er nou wel geld is om in een ferrari op zo een straatrace te komen ? of een bmw m5 ? Jullie weten allemaal niet waar je over praten en hebben allemaal voor oordelen.. Er zijn gewoon te weinig dagen dat er op het circuit wat gedaan word of een x wat legaals word georganiseerd.. Als dat nou eens een x word opgepakt dan heb je minder last van dit. Op een zondag op een afgelegen weg.. denkend aan de medemens die er verder geen last van hebt.. lekker ontspannen met de mannen die dezelfde passie hebben.. wat is daar mis mee Wat een mensen zeg.. Elkaar allemaal de dood in wensen. Lekker mierenneuken daar bereik je wat mee in het leven..! DEGROETEN
Cookie-instellingen beheren