Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zweefvliegtuig maakt noodlanding

Toegevoegd: 30-05-2014, 17.18 uur
Door: Roland de Jong

NOORDWELLE - De piloot van een zweefvliegtuig heeft vanmiddag een noodlanding moeten maken op een akker bij Noordwelle. Niemand raakte gewond.

De piloot moest zijn toestel aan de grond zetten nadat de wind draaide en de thermiek wegviel. Dat gebeurde rond 15.00 uur op de kruising Stoofweg (N651) - Stoofweg (N57) - Dammenweg (N57). Het vliegtuig kon zonder al te veel schade aan de grond worden gezet.

Het toestel is inmiddels geborgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (31-5-2014 om 10:36)
Het is weer het bekende broodje AAP verhaal. Een zweefvliegtuig maakt bij het tekortkomen van bruikbare opstijgende warme lucht een zogenaamde "Buitenlanding" en GEEN NOODLANDING!!!!!! Ik zie het elk jaar bij het begin van het seizoen weer in alle media als ware het een levensbedreigende situatie. Alle zweefvliegers hebben er mee te maken en worden als vast bestanddeel hierop getraind vanaf bijna het begin van de opleiding. Ze mogen niet eens zelfstandig solo de lucht in als dit niet in de "Genen" zit ingebakken en bewezen is dat ze dat kunnen. Dus zweefvliegers vliegen en proberen boven te blijven, maar als het op is landen ze veilig op het vliegveld, of in een buitenveld.
wim (30-5-2014 om 19:28)
Gefeliciteerd met de landing van het zweef vliegtuig om zo je toestel aan de grond te krijgen als gevolg door een draaiende wind wat zeker anders kunnen zij zijn
Cookie-instellingen beheren