Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer fietsers bekeurd in Middelburg

Toegevoegd: 05-09-2014, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In navolging van eerdere controle-acties heeft de politie donderdag in het centrum van Middelburg opnieuw tientallen fietsers bekeurd.

De controle vond donderdagmiddag plaats in de Lange Delft. In totaal 63 personen kregen een boete voor het fietsen in een voetgangersgebied. Agenten hebben samen met bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente tussen 14.00 en 17.00 uur in deze winkelstraat gecontroleerd.

Deze controle is een reactie op klachten van omwonenden en winkeliers over overlast van fietsers in het voetgangersgebied. Er zijn hoofdzakelijk fietsers bekeurd. Een snorfietser heeft een proces-verbaal gehad voor het rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hallo (6-9-2014 om 12:54)
Ik vind het echt jammer dat echt voor elk klein dingetje je weer moet gaan betalen
Visser (6-9-2014 om 11:37)
Fietsers mogen niet fietsen in een voetgangersgebied. Oke !?! Woon zelf in het centrum en heb veel last van voetgangers OP de weg, op het aangewezen fietsgedeelte, blokkering van het aangewezen fietsgedeelte door bouwverkeer (moeten natuurlijk ook ergens staan om te werken) Politie er zijn grenzen! Gemeente, zorg eens voor een logisch fiets-routeplan; fietsers maken ook deel uit van het kooppubliek, betalen belasting en willen als ieder ander ook veilig van A naar B. Huftergedrag van wie dan ook voetgangers en fietsers altijd aanpakken.
zeeuwse (6-9-2014 om 11:06)
Er mag niet gefietst worden in een wandelgebied. Handhaven van de wet is juist goed. Dus niet 'gedogen' want het mág niet!! Voer de controles maar op met een extra bevoegd persoon, elke dag. Zo krijg je misschien het normbesef op dit gebied weer een beetje terug.
Moedertje (6-9-2014 om 07:30)
Ja tuurlijk aanpakkken dat criminele gedrag!! Gaat je kind van 12 voor het eerst naar het voortgezet onderwijs, een deur naar de grote wereld gaat er voor haar open. Lekker winkelen en met vriendinnetjes naar de stad. Bij de Hema wat drinken en broodje eten. Dan naar huis op de fiets, wacht even , gauw dat kind bekeuren want ze fiets een stukje waar dat niet mag!!!! Waarschuwing nee hoor! Geldwolven!!!!!!!!!!!!!!!
sha (5-9-2014 om 23:29)
Ik vind het goed dat ze dit doen ben aleens omver gereden door een fietser had zelf toen een gebroken schouder vreselijke pijn gehad! Nu als ik in de winkelstraat loop zoeven vaak de fietsers langs je en loop ik niet meer relax!
Carlo (5-9-2014 om 23:26)
Ik woon al jaren in de binnenstad van Middelburg en vind dat de politie zwaar overdrijft. Ikzelf fiets dagelijks door de stad, tenzij het zo druk is dat afstappen noodzakelijk is, bijvoorbeeld op zaterdag. En hoewel ik snap dat sommige fietsers overlast veroorzaken vind ik dit absoluut niet in verhouding staan met het boetebedrag. De politie heeft wel wat beters te doen.
Cookie-instellingen beheren