Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 63 km
-->

Politie zoekt overvallers Kijkshop Terneuzen

Toegevoegd: 26-11-2014, 09.27 uur - Update: 26-11-2014, 09.43 uur
De twee overvallers vertrokken na hun daad op een motor.
De twee overvallers vertrokken na hun daad op een motor.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op maandagochtend 11 augustus omstreeks 10.45 uur werd een gewapende overval gepleegd op het filliaal van de Kijkshop in het winkelcentrum Zuidpolder aan Alvarezlaan in Terneuzen. De zaak kwam dinsdagavond aan bod in het programma Opsporing Verzocht en heeft tot nu toe al acht tips opgeleverd.

Op die maandachtochtend toen de Kijkshop nog voor het publiek gesloten was, was een drietal medewerkers al aan het werk. Zij vulden onder andere de vitrines en etalages en hingen nieuwe posters op zodat de winkel om 13.00 uur weer geopend kon worden voor de nieuwe week. Rond 10.30 uur gingen de drie, de vrouwelijke assistent manager, een mannelijk en een vrouwelijk personeelslid een kwartiertje koffiepauze houden in het magazijn op de eerste verdieping van het winkelpand. De nooddeur van het magazijn die uitkomt op het platte dak van het winkelcentrum Zuidpolder stond open om op deze warme dag enige verkoeling te geven.

Het was ongeveer 10.45 uur toen plotseling twee gewapende overvallers het magazijn binnen stormden via de openstaande nooddeur die grenst aan het platte dak. Het mannelijke personeelslid, die met zijn 2 vrouwelijke collega's aan een tafeltje zat werd meteen door een van de overvallers op zijn stoel achterover getrokken en kreeg een mes op zijn keel terwijl hij op de grond belandde.

Tegelijkertijd werd het vrouwelijke personeelslid door de andere overvaller aan haar haren naar de grond gesleurd en moest daar ook blijven liggen. Deze overvaller dreigde met een vuurwapen en eiste van de vrouwelijke filiaalmanager de kluissleutel. Toen de filiaalmanager onder dwang de kluis en enkele voorraadkasten had geopend, moest ook zij op de grond bij haar collega's gaan liggen. De overvaller met het mes bleef bij hen terwijl de ander overvaller de kluis en voorraadkasten leeg plunderde en in een meegebrachte rugzak propte. Omdat niet alles in 1 rugzak paste, grepen de overvallers een nieuwe rugzak en vulden die ook met geld, sieraden en een stapel nieuwe mobiele telefoons. Kort voor hun vertrek bonden de overvallers de personeelsleden nog vast en namen ook nog twee mobiele telefoons van hen af.

Later bleek, dat de overvallers al rond 07.00 uur die ochtend op het dak van het winkelcentrum zijn geklommen en zich daar enkele uren hebben schuil gehouden. Een motor waarop de overvallers arriveerden en later ook weer vluchtten stond enkele uren geparkeerd aan de achterzijde van het winkelcentrum Zuidpolder waar normaliter leveranciers laden en lossen. Getuigen zagen de overvallers op de motor uiteindelijk via de Bachlaan in Terneuzen naar Axel wegrijden. Een dag na de overval werden resten van de buit, deels verbrand aangetroffen in een natuurgebied nabij de ijsbaan in Axel. Het gaat om een oude (slecht onderhouden) donkerkleurige motor. Mogelijk zonder koplamp en lijkt op een zogenaamde naked-bike

Wie is er op maandag 11 augustus rond 10.30 uur getuige geweest van de gewapende overval op een filiaal van de Kijkshop aan de Alvarezlaan in Terneuzen? Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden, de motor en mogelijk in combinatie met een grote hoeveelheid sieraden, een fors geldbedrag en een stapel nieuwe telefoons de daders? Wie heeft in de periode voor de overval verdachte personen of voertuigen bij de Kijkshop gezien? Wie heeft de motorrijder bij een garagebox op de kruising Bellamystraat / Frederik Van Eedenstraat zien stoppen en zag wat hij daar deed? Wie heeft de motor voor of tijdens de overval op de parkeerplaats zien staan? Wie heeft de daders op hun vlucht gezien? Wie heeft mogelijk iets gezien van het in brand steken van de lege sieradendoosjes nabij de IJsbaan in Axel? Wie weet wie de gouden sieraden en telefoons heeft, waar ze zijn of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?

Van de twee overvallers is ook een signalement bekend. Het zou gaan om twee blanke mannen van rond de 1.80 meter lang. Ze hadden grijze truien, donkere broeken en donkere schoenen aan. Eén van hen had rossige baardgroei en gedroeg zich rustig. De ander gedroeg zich agressief en vloekte veel.

Mensen die antwoord kunnen geven op deze vragen of meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie. Politie Eenheid Zeeland West-Brabant: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 Team Nationale Criminele Inlichtingen (TNCI): 079-345 89 99.

Zie ook:
- Gewapende overval in Terneuzen (11-08-2014)

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren