Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Straf geëist voor aanrijden wielrenners

Toegevoegd: 28-11-2014, 20.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 32-jarige T. van L. uit Oostburg, die op 16 mei 2012 bij Draaibrug enkele wielrenners aanreed, zou een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van een jaar moeten krijgen, zo vindt het Openbaar Ministerie in Middelburg.

Van L. reed bij Draaibrug op de Langeweg toen plotseling bij de kruising met de Jokweg een van rechts komende groep wielrenners hard de weg opreed. Van L. kon enkele van hen niet meer ontwijken en drie van hen kwamen op de grond terecht. Twee renners liepen schaafwonder en blauwe plekken op. De derde wielrenner kwam er beduidend minder goed vanaf. Die brak onder meer twee halswervels.

Volgens zijn advocaat Mark Dunsbergen moest Van L. worden vrijgesproken omdat niet Van L. tegen de renners, maar de renners juist tegen de auto van Van L. waren aangereden. De uitspraak is over over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (1-12-2014 om 15:02)
racen met auto's is taboe op de weg en vanwege de veiligheid moet men naar een afgesloten circuit. maar waarom mag je wel racen op de openbare weg met een fiets met smalle bandjes zonder licht of bel?? vaak met zn 3of4ren naast elkaar als kammikaze piloten dwingen ze iedereen(zelfs automobilisten) van de weg da's vragen om het asfalt een keer van dichtbij te bekijken, en zo de betekenis van het woord zwakkere weggebruiker beter te snappen
stoffel (30-11-2014 om 20:48)
@John: Nou knap van je hoor! De eerste wielrenner die belt en zijn hand uitsteekt moet ik nog tegenkomen. Asociaal zijn ze met zijn allen naast elkaar en nergens rekening mee houden! Met je laatste opmerking ben ik het wel eens, daar zouden veel wielrenners een voorbeeld aan moeten nemen.......
John (30-11-2014 om 12:23)
@Anoniem: ze fietsen vaak naast elkaar, zodat niemand er langs kan!!! Haal jij die wielrenners dan in??? Ik fiets zelf ook, maar hou me beter aan de regels dan menig normale fietser, ik bel (jawel, ik heb een bel op mijnracefiets) en rem als men niet snel genoeg uit de kant gaat en geef richting aan als ik wil afslaan. Tevens probeer ik zoveel mogelijk de polderwegen op te zoeken en zo weinig mogelijk het fietspad. Heb je de jeugd al eens zien fietsen tijdens schooldagen? Laat ons eens wat meer rekening met elkaar houden en meer accepteren van elkaar.
barthvos (29-11-2014 om 16:20)
@Anoniem Op de plaats waar dit ongeluk gebeurd is is geen sprake van een fietspad.
Anoniem (29-11-2014 om 11:47)
Wielrenners horen op het fietspad en niet op de weg. En fietsen ook vaak naast elkaar, zodat het fietspad helemaal bezet is en niemand er langs kan.
padje kwijt (28-11-2014 om 22:22)
het OM is toch steeds meer het pad kwijt! Dit zou toch schandalig zijn!! Protest!!
Cookie-instellingen beheren