Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Taakstraf wegens niet stop zetten uitkering

Toegevoegd: 16-02-2015, 19.04 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 43-jarige R. A. die van Sluiskil naar Gent (B) is verhuisd, is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Er was zes maanden cel geëist.

A. genoot sinds jaar en dag een Wajonguitkering. Toen hij naar België verhuisde en niet opgaf daar te werken bleef de Wajonguitkering gewoon doorgaan. Dat hij die uitkering had moeten laten stoppen en had moeten doorgeven aan de uitkerende instantie was niet bij hem opgekomen.

Het gaat om een bedrag van 147.000 euro, dat hij inmiddels aan het terugbetalen is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freddie (16-2-2015 om 22:47)
Voor mij kunnen ze zulke mensen niet zwaar genoeg straffen. Levenslange uitsluiting van elke uitkering. Dit ondermijnd elk begrip voor solidariteit en sociaal gevoel.
Jan (16-2-2015 om 20:37)
Bizarre hoge straf gegeven door de rechter. Als je dit in verhouding plaats met de eerder opgelegde 120 uur taakstraf die een Pool kreeg voor het doodrijden van 3 mensen onlangs. Het is al bekend dat je voor seksueel misbruik minder zwaar gestraft word, dan dat je de overheid tilt. Terwijl wij continue door de overheid uitgebuit worden met achterlijk hoge belastingen. Weten we precies hoe de overheid over zijn onderdanen denkt.. Triest land is Nederland geworden.
Lukas (16-2-2015 om 20:07)
Laat die jongen z'n gang gaan! Hij moet ook geld verdienen!
Winged (16-2-2015 om 19:54)
Gelijke monniken, gelijke kappen? guess not!!!! Fraude is fraude!!! Quote uit NRC "In 2012 dineerde VVD-kamerlid Verheijen in een peperduur restaurant met de toen al omstreden Jos van Rey en Piet van Pol. „Ik ben redelijk laat aangeschoven, heb me met de keuze van het restaurant niet bemoeid. […] Had het anders gekund en gemoeten? Ja. Wijn van 127 euro past niet bij de soberheid die van een bestuurder gevraagd wordt. Ik was niet op de hoogte van de prijs van de wijn.” Niettemin declareerde Verheijen een kwart van de totale dinerkosten van 2.631 euro, want het etentje was eigenlijk een soort werkoverleg tussen „de gezamenlijke partijen die de ontwikkeling van Roermond Midden-Limburg en de provincie in totaliteit waarborgen”.
Antoinette (16-2-2015 om 19:54)
Het gaat om een bedrag van 147.000 euro? Nou dan waren ze daar ook als de kippen bij zeg. Een Wajong-uitkering is 1.495,20 bruto per maand, 147 mille delen door 1500 komt uit op een dikke 8 jaar. Niemand die in die dikke 8 jaar iets in de gaten had? Niemand moest op controle komen, briefjes inleveren, soliciteren of maar op gesprek komen? Teenkrommend, om het zachtjes uit te drukken.
gratis geld (16-2-2015 om 19:45)
Dat is een pittig bedrag, ik vraag me af hoelang dit dan onopgemerkt is gebleven en waarom ze daar nu pas achter zijn.
Cookie-instellingen beheren