Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Boete vanwege dodelijk ongeluk N57

Toegevoegd: 09-03-2015, 14.23 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 43-S. D. uit het Belgische Thulin is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 1.250 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Er was  een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist.

D. werd schuldig bevonden aan een dodelijk verkeersongeval, 8 april 2013 op de N57, dat het leven kostte aan de toen 66-jarige mevrouw L. Vermaat uit Burgh-Haamstede. D. kwam bij Port Zélande ter hoogte van de Brouwersdam door nog onverklaarbare oorzaak op de linker weghelft terecht en botste frontaal op de wagen van het slachtoffer. Tijdens de behandeling van de zaak zei D. zich niet te kunnen herinneren hoe en waarom hij plotseling op de linker weghelft terechtkwam.

Daar waar de officier van justitie uitging van een misdrijf (art. 6 Wegenverkeerswet) achtte de rechtbank slechts de overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet bewezen. Artikel 5 komt er in het kort op neer: 'het verkeer in gevaar brengen'. In dit geval was het 'enkele links rijden' niet voldoende om tot een bewezenverklaring van dat artikel 6WvW te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan w (10-3-2015 om 20:53)
Beste kees ik heb het toch gezien dat de Belg daar stond en in mijn achteruit kijk spiegel het ongeluk zien gebeuren
Lukas (10-3-2015 om 20:06)
@Luc sorry maar Nederland is beter dan je oma!
kees (10-3-2015 om 11:41)
@ jan w: tijdens de behandeling van de zaak is met geen woord gerept over een pechstrook o.i.d. 'Man ging plotseling naar links etc
j w (10-3-2015 om 06:58)
ten eerste de familie van de mevrouw sterkte met deze uitspraak, en ik ga nu echt geloven dat de rechters in Middelburg het niet meer aan kunnen met deze achterlijke uitspraak,de 1 krijgt een boete van 550 euro omdat hij iemand in zijn kraagje pakt omdat zijn achterkant van zijn auto met de vuist wordt bewerkt ,en de belg komt er mee weg 1250 euro omdat hij iemand dood rijdt,wat een zooitje daar in de rechtbank
Luc (9-3-2015 om 22:55)
Welkom in Nederland
Tom (9-3-2015 om 20:01)
Belachelijk lage uitspraak weer!! 1250 euro betalen en weer lekker door met je leven! Te triest voor woorden. Als deze man beter had opgelet dan was dit nooit gebeurd en had mevrouw Vermaat nog geleefd. Zelfs geen schadevergoeding voor haar man?? Eerst nemen ze je vrouw af en vervolgens doet de rechter er met deze uitspraak nog een schepje bovenop! Veel sterkte!
Cookie-instellingen beheren