Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 184 km

Bressiaander verdacht van ontucht

Toegevoegd: 20-03-2015, 19.55 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 62-jarige - ontkennende - J. B. uit Breskens is vrijdag op de zitting van de rechtbank in Middelbrug een taakstraf van 240 uur en het betalen van 600 euro schadevergoeding geëist. B. wordt ervan verdacht rond juli 2012 het vriendinnetje van zijn kleindochter ontuchtig te hebben betast. Bij zijn kleindochter zou hij ook al eerder ontuchtige handelingen hebben verricht. De meisjes waren toen dertien jaar.

Het vriendinnetje zou door de opa van haar vriendin zijn betast toen de meisjes samen bij de man in bed kropen. Toen ze bij de logeerpartij in bed lagen hoorden ze namelijk allerlei geluiden en waren ze bang. Nadat het vriendinnetje was betast gingen ze snel weer naar hun eigen bed en vroegen ze de volgende dag aan B., waarom hij zo had gehandeld. B. ontkende eerst, maar gaf het later toch toe met de belofte het nooit meer te doen. Na een les in seksuele voorlichting vertelde het vriendinnetje aan haar moeder wat er was gebeurd en kwam de zaak in de openbaarheid.


Volgens B.'s raadsman diende zijn cliënt te worden vrijgesproken omdat de enkele verklaring van de meisjes niet voldoende zou zijn om tot bewijs te komen. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (21-3-2015 om 12:47)
Wim, Slachtoffer vroeg via haar advocaat 6.000 euro. 100 euro aan kosten advocaat en 5000 euro aan smartengeld. Alleen: haar advocaat had het niet onderbouwd en zeg maar 'zonder bonnetje' etc. En dan ziet de wereld er ineens anders uit. Geen bonnetje, dan geen geld.
jan (21-3-2015 om 09:32)
Viezerik, dit moet bestraft worden en de verklaring van de meisjes zal echt wel kloppen,zoiets verzin je niet over je opa.
wim (21-3-2015 om 07:22)
Wat ben je ziek man om zoiets bij kinderen te plegen ik vind je straf veel te licht 240 uur en dat fooitje van 600 euro het moest minstens met 5 vermenigvuldigd worden
Peter (21-3-2015 om 01:09)
Ik wat voor land leven wij? Werken wordt als straf gezien, dan heb ik zeker al meer dan 35 jaar straf en een zo zware straf dat ik er van versleten ben ! Nou ja, een kleine geldboete en "meneer" is er weer vanaf. Mooipraterij van een advocaat helpt veel zie je wel. Ik kan wel betere oplossingen bedenken, maar die zullen we hier maar niet plaatsen.
ik heb nooit niets gezien of gemerkt hoor (20-3-2015 om 22:38)
Dan hebben we hier in middelburg een vrouwenrechten activiste uit india te gast omdat aanranding en verkrachting daar nauwelijks wordt vervolgd of bestraft mede dankzij de corrupte politie en justitie daar, en vertel mij maar eens wat die van het nederlandse systeem moet denken dan. Altijd de dader beschermen en als het niet anders kan met flut taakstrafjes aankomen zelfs voor de crimineel gestoorde pedofiele serieverkrachters. Zo erg dat er blijkbaar ontwikkelingshulp vanuit india moet komen om dat duidelijk te krijgen dat er wel heel erg grote overeenkomsten zijn. Ze moeten hier net als in India gewoon de doodstraf er op zetten. Openbare ophanging. Eens kijken of die sexopa's het dan wel kunnen laten. Of vluchten ze dan ook door de EU ?
jeetje (20-3-2015 om 22:13)
Een enkele verklaring is niet voldoende......nee hij moet eerst nog aan 10 andere meisjes zitten ofwat?????? Ik snap niet hoe die advocaat iedere avond lekker kan slapen. !
Cookie-instellingen beheren