Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Auto weggesleept na melding vuurwapenbezit

Toegevoegd: 09-11-2015, 10.58 uur - Update: 09-11-2015, 11.37 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Politieagenten gehuld in kogelwerende zijn vannacht in Zierikzee op pad geweest nadat iemand had gemeld dat drie mannen met een vuurwapen waren gezien.


Volgens politiewoordvoerder Alwin Don was rond 01.00 uur een melding binnengekomen dat drie mannen zich verdacht gedroegen in de d'Aillystraat. Omdat er ook een wapen zou zijn gezien gingen de agenten gehuld in kogelwerende vesten ter plekke.

Er werd ter plaatse echter niemand aangetroffen. Wel troffen de agenten een voertuig aan. De politie heeft dit voertuig vervolgens laten wegslepen in afwachting van de verdere ontwikkelingen in de zaak. Later, rond 05.00 uur, werden drie mannen aangesproken in de P. D. de Vosstraat in Zierikzee. De weggesleepte auto bleek van hen te zijn.

De mannen werden ter plekke gehoord maar volgens de politie bleek er achteraf sprake te zijn geweest van loos alarm. De mannen hadden geen vuurwapen bij zich en de drie hadden geen strafbaar feit gepleegd. Ze werden daarom niet aangehouden en de mannen hebben een afspraak gemaakt om het weggesleepte voertuig weer op te halen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buurtbewoner (10-11-2015 om 01:45)
Deze 3 mannen van waarschijnlijk Poolse afkomst hebben rond 1 uur hard bij een jonge vrouw met kind op de voordeur staan slaan, en die heeft de eerste melding gedaan vermoed ik.
W. Kruit (9-11-2015 om 21:18)
@Carl,Art 310 WvSr: "Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie". De agenten hadden niet het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen. De bestanddelen "wederrechtelijk" èn "toe te eigenen" ontbreken. Dus de norm (de gedragsomschrijving) is niet compleet. Dus is er geen diefstal gepleegd. Overigens mag de politie onder die omstandigheden voorwerpen, dus ook een auto, in beslag nemen. Heerlijk, wetskennis, ik heb er dagelijks plezier van!
kc (9-11-2015 om 17:20)
Er staat nergens dat ze aangehouden zijn en er staat ook nergens iets over een aangifte..
Tom (9-11-2015 om 14:56)
@burger: lezen! Ze zijn niet aangehouden! Dan nog staat de politie in haar recht het eea grondig uit te zoeken. Van een schadeclaim kan dus geen sprake zijn. Gewoon goed dat de politie zo gereageerd heeft. Fijn dat er nog politie is in Zierikzee!
Rien (9-11-2015 om 13:12)
Nou, onterecht?
Carl (9-11-2015 om 13:06)
Sinds wanneer mag de politie zomaar zonder bewijs maar op basis "van horen zeggen " een burger zijn spullen in beslag nemen? Diefstal heet dat
Cookie-instellingen beheren