Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Man veroordeeld voor inrijden op agenten

Toegevoegd: 18-02-2016, 18.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 36-jarige D. U. uit Poortvliet een beduidend zwaardere straf opgelegd dan de officier van justitie had gevraagd. In plaats van de geëiste taakstraf van 150 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier weken, een rijpontzegging van een half jaar kreeg U. een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van negen maanden opgelegd. Voor de rest, inclusief de te betalen schadevergoeding van 700 euro was het vonnis conform de eis.


U. kreeg deze straf voor een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, dronken achter het stuur zitten en doorrijden na aanrijding. Een en ander gebeurde op 15 februari vorig jaar in Poortvliet, nadat U. zich meer dan tegoed had gedaan aan drank. U. reed naar huis en besloot zijn vriendin te zoeken, die was weggegaan.

Hij trof haar niet aan op het adres waar hij haar vermoedde, reed achteruit en ramde een geparkeerde auto. Kort daarna trof een andere auto eenzelfde lot en U. reed door. Twee agenten die de schade stonden op te nemen moesten tot twee keer toe snel opzij springen om het vege lijf te redden.

Zie ook:
- Taakstraf geëist wegens inrijden op agenten


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mikel (19-2-2016 om 17:46)
toeval of niet maar volgens mij zijn het alleen maar politieagenten die hier reageren behalve ik dan
Tom (19-2-2016 om 15:21)
Fijn om te lezen, bijzonder hoog gestraft is hij hierbij nog niet. Laat dit ook een les zijn voor de Officier van justitie om voortaan eens wat hoger te eisen in dit soort zaken! Geweld tegen de politie zou toch zwaarder worden aangepakt???
Kees (19-2-2016 om 10:12)
Ook nu is de straf veel en veel te laag. De officier heeft zijn huiswerk niet gedaan. Geschikt voor deze baan? Verder vertelt Jacib helder wat ik ook vind.
jacob (18-2-2016 om 22:08)
Oei oei oei wat een ongelofelijke zware straf. Wat als een agent op hem had geschoten? Loopbaan kapot en een schorsing, nee hier wordt de dader weer beschermd. Wat een rechtspraak hebben we toch hier in dit land. Criminaliteit en misdaad lonen.
truus (18-2-2016 om 21:25)
die werkstraf is geen straf ze moeten die kerel voor langere tijd vast zetten (je zal maar politieagent zijn en zo een zot tegenkomen je bent je leven niet zeker
Cookie-instellingen beheren