Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Jarenlang poepgooien: € 24.000 schade

Toegevoegd: 22-08-2016, 16.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Zeeuws echtpaar moet een flinke schadevergoeding betalen voor het jarenlang pesten van een voormalige buurman. De twee gooiden onder meer regelmatig poep over de schutting. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.


De rechterlijke uitspraak werd op 29 juni al gedaan en werd vrijdag officieel gepubliceerd. De zaak kwam vandaag landelijk in het nieuws na een publicatie van RTL Nieuws. De beide partijen woonden sinds 2007 naast elkaar. Vanaf januari 2009 tot mei 2013 zou de gedupeerde dagelijks minimaal 30 minuten bezig is geweest om zijn huis, kas en tuin te ontdoen van hondenpoep, menselijke uitwerpselen en andere zaken, zoals rotte vis, eieren, frikadellen en appels. Om dit tegen te gaan werd enige tijd zelfs een net tussen de twee percelen gespannen.

Het echtpaar, dat momenteel in de gemeente Reimerswaal woont, zou ook regelmatig geluidsoverlast veroorzaakt hebben. Verder gaf de eiser aan dat zijn woning en perceel door de gedaagden werd bespied. De eiser probeerde in totaal een kleine 110.000 euro van het echtpaar te vorderen. Deze schade was onder meer opgebouwd aan de kosten voor een vernielde tuinkas, reinigingskosten en de kosten voor de eigen bijdrage aan een psycholoog. Daarnaast werd ruim 14.000 euro geëist vanwege derving van woongenot. Verreweg het grootste deel van het bedrag bestond uit smartengeld: 78.750 euro.

De rechter stelde het schadebedrag flink naar beneden bij. Desondanks moet het pestende echtpaar toch nog bijna 24.000 euro betalen (exclusief rente). Daarbovenop komt nog zo'n 4.000 euro vanwege buitengerechtelijke incassokosten en het vergoeden van de proceskosten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (23-8-2016 om 13:19)
Vond het heel erg om te lezen, wat een gestoord gedrag toon je dan ,want normaal ben je echt niet ,als je dit jarenlang doet om wat voor reden dan ook ,ik hoop dat de gedupeerde zijn geld krijgt en wens hem veel plezier ermee!!!
buurvrouw (23-8-2016 om 13:18)
Valt nog mee, is maar 9jaar wat deze gedupeerden moesten ondergaan Hier al ellende van gif, diesel, geloosd water in de tuin, camera's gericht op ons erf, geluids- en stankoverlast van een dieselkachel, uitgescholden worden, bedreigd met harpoengeweer, mes en lichaamlijjk en geestelijk letsel, leugens verteld etc al 12jaar. Ook hier doen instantie's niets
Janis (23-8-2016 om 11:04)
Ja Annie ,ik geef je gelijk voor rechter spelen is de beste oplossing , want dan is de politie er wel als de kippen bij om jezelf een proces verbaal te geven .
R (23-8-2016 om 10:36)
@Vlissinger: ik kan helaas uit ervaring vertellen dat de "poepgooier" zonder enige aanleiding uitwerpselen gooit.....Het stel is destijds naar een huurwoning vertrokken....dit waren mijn nieuwe buren..................Ik ga niet in onsmakelijke details treden, maar het was echt vreselijk om van en naar mijn woning te moeten slalommen in de angst dat er wat gegooid wordt en hier naast te moeten wonen. Onvoorstelbaar gewoon! Ik ben blij voor die buren dat ze door de rechter in het gelijk zijn gesteld!
P (23-8-2016 om 10:31)
@Vlissinger, en wij lezen ook dat het voor het gerecht is geweest en er onderzoek naar is gedaan en beide partijen zijn gehoord en dus zijn beide kanten van het verhaal gehoord. En is dit de uitkomst, dus nee ik geloof wel dat de rechter zijn werk goed heeft gedaan. Zeg nou zelf: moet je jezelf zo laten verlagen ongeacht wat een buurman zegt om vier jaar lang als volwassenen poep en andere rommel te gaan gooien, kom op man!
Vlissinger (23-8-2016 om 08:25)
Iedereen leest alleen maar de 'poepgooier' dus kiezen een partij, maar denk hier eens over na: Wat heeft iemand nodig om jarenlang poep te (blijven) gooien? Een verhaal heeft 2 kanten. Ik kan niet geloven dat de schuldige aan het poepgooien op 1 dag uit het niets is begonnen en dit 4 jaar lang heeft gedaan zonder enige reden
Cookie-instellingen beheren