Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Militaire oefening bij Vlissingen

Toegevoegd: 07-12-2016, 23.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het Korps Commandotroepen heeft woensdagavond een oefening gehouden bij het Trainingscentrum in Vlissingen. Er werd onder andere geoefend met helikopters en oefenmunitie.


Onderdelen van de oefening zijn bijvoorbeeld het opsporen en observeren van verdachte acties door mogelijke terroristen. De oefening was van tevoren niet publiekelijk aangekondigd en leidde tot verontruste reacties. De politie ontving woensdagavond diverse telefoontjes.

Het Korps Commandotroepen wordt onder andere ingezet bij contraterrorisme. Waar de dienst speciale interventies deze taak binnen Nederland uitvoert, doet het Korps Commandotroepen dit in het buitenland. Het oefenen van zulke acties in het buitenland is moeilijk te realiseren, daarom zoekt men naar realistische oefenlocaties binnen Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J. Enzlin (8-12-2016 om 19:16)
Met dank aan het lawaai door de helikopters boven Oost -Souburg tot 's avonds 21.30 uur. In de huidige tijd van terrorisme zou het wel verstandig zijn om burgers even te informeren via lokale media dat er een oefening plaats zou vinden. Bedrijven zijn wel geïnformeerd, maar burgers volledigheidshalve maar vergeten?
kees (8-12-2016 om 18:43)
lol militaire oefeningen aankondigen. Dan is de spanning er snel af. Het moet juist onverwachts gebeuren. Aanslagen gebeuren ook onverwachts. Trouwens militairen oefen elke dag dus elke dag kan je ze tegen komen en zeker als de kazerne in Vlissingen geopend is en goed draait. Dan zie je ze dagelijks. En ik heb in Goes ook veel helikopters gehoord en vliegtuigen maar geen last ervan. Was wel leuk. Moeten ze vaker doen. En nu we in oorlog zijn is training van de mariniers en commando s van levens belang
jakobus (8-12-2016 om 18:01)
Ja, het kan hinderlijk zijn adriaan. Hopelijk zal het dan ook beperkt blijven. Maar het vooraf bekend maken, kan ongewenste belangstelling aantrekken. Dat kan dan gevolgen hebben. Als tijdens zo'n actie informatie kan worden afgevangen, kan dat in de toekomst gevolgen hebben bij geheime operaties van deze Commando's.
Jan huizen (8-12-2016 om 17:52)
Gelukkig zijn terroristen ook mensen, en die gaan om 8 uur naar bed. Gelukkig wordt er alles aan gedaan om ons land veilig te houden. En dan maakt het niet uit dat het s avonds of s nachts is.
Jeroen (8-12-2016 om 15:17)
@adriaan, een oorlog wacht ook niet op je kinderen die niet kunnen slapen..
adriaan (8-12-2016 om 10:15)
Hadden ze dat van te voren niet eens kunnen zeggen? Ik woon in Arnemuiden en het was hier steeds een lawaai van helikopters. Iedereen dacht dat er wat gaande was. Kinderen konden niet slapen. . Sorry hoor..... maar moest dat tot zo laat???
Cookie-instellingen beheren